• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revija filmova nezavisne produkcije u Podgorici

Autor mondo.me

Revija „Velikani nezavisne produkcije“ biće realizovana u organizaciji Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” od 16. do 19.septembra, u okviru koje će biti prikazan izbor nekih od najpoznatijih nezavisno produciranih filmova.

 Revija filmova nezavisne produkcije u Podgorici Izvor: PROMO

Izvor: PROMO

Reviju će otvoriti u utorak, 16.septembra, u Sali DODEST od 20 časova film „Izgubljeni u prevodu“ (2003) koji je nastao u režiji Sofije Kopole (Sofia Coppola). Sniman u cjelosti u Japanu, ovaj film je oda prirodi bliskih prijateljstava i gradu Tokiju. Ovo ostvarenje analizira neočekivane veze koje stvaramo, za koje mislimo da neće potrajati, a ipak ostaju u nama zauvijek.

U srijedu, 17.septembra biće prikazan film američkog režisera Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) “Sex, laži i video trake” (1989). Riječ je o provokativnoj gradskoj ljubavnoj priči sa mnogo dijaloških scena i intrigantnih prizora. Film je osvojio “Zlatnu palmu” u Kanu.

Narednog dana, tačnije u četvrtak, 18.septembra predviđena je projekcija filma „Mala mis Sanšajn“ (2006) režisera Džonatana Dejtona i Valeri Faris (Jonathan Dayton, Valerie Faris). Radnja filma prati haotičnu porodicu Huver na njihovom putovanju za Kaliforniju, gdje su se uputili kako bi podržali glavnu junakinju filma Oliv (Abigail Breslin), koja želi da učestvuje na izboru ljepote pod nazovom “Mala mis Sanšajn”.

Poslednji dan revije, petak, 19.septembar obilježiće prikazivanje filma „Milioner sa ulice“ (2008) koji su režirali Deni Bojl i Lavlin Tandan (Danny Boyle, Loveleen Tandan). Film donosi priču o osamnaestogodišnjem Džamalu Maliku (Dev Patel) koji osvaja premiju u indijskoj verziji kviza „Želite li da postanete milioner?”. Film je osvojio osam “Oskara”.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA