• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren konkurs za Bokeljsku noć

Autor mondo.me

Bokeljska noć biće održana 23. avgusta u Kotoru, a organizatori manifestacije pozvali su zainteresovane da dosatve ponude sa kojima namjeravaju da učestvuju na tradicionalnoj smotri plovila.

Bokeljska noć je manifestacija čije porijeklo datira iz proslave Venecijanske noći iz XVIII vijeka, a čije se praktikovanje može pratiti u kontinuitetu, s prekidom od 1936. do 1959. godine.

Po vještini ukrašavanja barki, “igri svjetlosti” i zabavi nakon toga, Kotor je postao prepoznatljiv ne samo u Crnoj Gori, nego i van njenih granica.

Bokeška noć je vrsta karnevala, u kojem glavnu ulogu imaju, svake godine iznova, maštovito dekorisane barke i brodice, iluminirajući efekti i zabava građana, odnosno turista koji tog dana posjete Kotor.

Ove godine, Bokeljska noć biće održana 23. avgusta u Kotoru, a organizatori manifestacije pozvali su zainteresovane da dosatve ponude sa kojima namjeravaju da učestvuju na tradicionalnoj smotri plovila.

Pozivamo zainteresovane organizacije i pojedinci da dostave ponude - vizuelno rješenje sa nazivom kreacije i podacima o autoru, s kojima namjeravaju da učestvuju u smotri ukrašenih plovila na tradicionalnoj i jedinstvenoj manifestaciji na vodi - Bokeljska noć, koja će biti održana 23. avgusta u Kotoru”, saopštili su organizatori manifestacije “Bokeljska noć 2014”.

Prihvaćene ponude uređenja barki i brodica, od strane stručne Komisije, organizator finansira u iznosu od 250 eura po plovilu. Polovina iznosa dobija se odmah poslije završetka konkursa, a preostalih pedeset odsto pet dana nakon održane manifestacije, ukoliko je barka zadovoljila kriterijume Bokeljske noći”, dodali su iz Organizacionog odbora “Bokeljska noć 2014”.

Fond nagrada za najbolje kreacije iznosi 4.000 eura.

Prijave sa imenom i prezimenom, adresom, telefonom, nazivom i vizuelnim rješenjem kreacije, te tačnim lokalitetom uređenja barki i brodica zainteresovani mogu podnijeti do 4. avgusta.

Pjave je potrebno dostaviti na adresu: JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, Obala b.b. ili na email [email protected].

Pogledajte kako je bilo prošle godine:

bokeljska
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA