• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Okean ljubavi“ premijerno u KIC-u

Autor mondo.me

Premijera DODEST-ove predstave „Okean ljubavi“ nastale u koprodukciji KIC-a „Budo Tomović“ i Akademije za alternativnu kulturu biće izvedena u petak, 30.maja, u Velikoj sali KIC-a.

Riječ je o predstavi nastaloj po tekstu Mevlana Dželaludina Rumija. Adaptaciju i režiju je uradio Džoni Hodžić, a igraju Sjefo Seferović, Dino Hodžić, Oleg Cmiljanić, Emil Redžić i Evald Krnić. Scenografiju je uradio Damir Hodžić, muziku Leo Đokaj, filmske storije Momir Matović, vizuelni identitet Ratko Odalović, a svjetlo i ton Dražen Milić.

Multimedijalni projekat „Okean ljubavi“ baziran na pjesničkoj zaostavštini Dželaludina Rumija, (godina 2007. od strane UNESKO-a proglašena je svjetskom godinom Rumija), otkriva istine o jedinstvu univerzuma, ljepoti i potrebi suživota, ljubavi prema sveukupnom ljudskom rodu, odnosno, samom čovjeku.

Prateći moderne pozorišne tokove, koristeći u scenskom iskazu filmske i video storije, riječju, pokretom i plesom, iskazujući liričnost, nadahnuti Rumijevom mudrošću i porukom: „Ako hoćeš da živiš, umri u Ljubavi; umri u Ljubavi ako želiš da ostaneš u životu...“ kazujemo priču o modernoj Crnoj Gori, njenoj multikonfesionalnosti i multinacionalnosti, sa željom, da u najezdi radikalnih desničarskih ideja i bujanja nacionalizam i šovinizam, ona ostane oaza mira, suživota i jedinstva; pokazujući da duhovne vrijednosti ne poznaju vrijeme, naciju i rasu, da važe za sve ljude, da različitosti, kao i sličnosti - spajaju i obogaćuju.

Premijera je zakazana za 21:00 a repriza istoimene predstave predviđena je za subotu, 31.maj u isto vrijeme i na istoj pozornici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA