• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemački duet donosi bugi-vugi u KIC!

Autor mondo.me

Njemački pijanisti Aksel Zvingenberger i Vins Veber poznati kao izuzetni izvođači bluza i bugi-vugija, održaće kocert u velikoj Sali KIC „Budo Tomović“ u četvrtak 15. maja.

Pijanista Aksel Zvingenberger važi za ključnu ličnost za promociju i oživaljavanje bugi-vugi žanra u svijetu, inspirišući mnoge pijaniste da uče i izvode ovu muziku.

Rođen u Hamburgu (1955) Zvingenberger je od ranog djetinjstva svirao klavir, a prvi nastup kao bugi-vugi pijanista imao je 1973. Od tada do danas ostvario je svjetsku karijeru, sa preko četiri hiljade koncerata u 50 zemalja svijeta i trideset albuma i CD-a, u tiražu od 500.000. Na CD-ima Aksela Zvingenbergera snimljeno je preko četristo pjesama od kojih je polovina njegova autorska muzika. Izdao je i partiture sa svojim kompozicijama.

Sarađivao je sa brojnim svjetskim muzičarima: Lajonel Hempton, Džej MekŠan, Big Džo Tarner, Lojd Glen, Džo Njumen, Sipi Valas, Čempion Džek Dipre, Vins Veber, i mnogi drugi.

Pored muzike, Aksel je poznat kao ljubitelj vozova i fotografije. Izdao je knjigu fotografija „Magija vozova“ sa preko 200 fotografija. Austrijska pošta je izdala 2004. godine, serije markica pod nazivom “Axel Zwingenberger plays Boogie Woogie”, a kasnije i serijal markica sa njegovim fotografijama vozova. Godine 2006. ovaj umjetnik je osnovao fondaciju za zaštitu parne mašine 18 201 (najbrža parna lokomotiva na svijetu).

U SAD je dobio priznanje „Boogie Woogie Hall of Fame“ 2007. Dvije godine kasnije promovisao je svoj projekat “The ABC&D of Boogie Woogie” sa Benom Votersom, Čarlijem Votsom i Dejvom Grinom serijalom koncerata u Velikoj Britaniji. Najnoviji CD album, trideseti po redu, pod nazivom The Magic of Boogie Woogie”objavio je 2010. u sastavu sa Čarlijem Votsom i Dejvidom Grinom.

Koncert u Podgorici organizuje Ambasada Njemačke u saradnji sa KIC-om „Budo Tomović“. Ulaz je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE