• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert gudačkog orkestra "Montenegro Muse"

Novoosnovani ženski gudački orkestar "Montenegro Muse" održaće koncert na Velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", u subotu, 8.marta, sa početkom u 20h.

 Koncert gudačkog orkestra "Montenegro Muse" Izvor: MONDO

Koncert novoosnovanog ženskog gudačkog orkestra “Montenegro Muse” simbolično se održava na Međunarodni dan žena. Na programu ovog ansambla su djela inspirisana godišnjim dobima: "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija je planetarno poznato djelo, koje je nadahnulo kompozitore dvadesetog vijeka.

Takvo je i djelo "Japanska četiri godišnja doba u baroknom stilu" manje poznatog japanskog savremenog kompozitora Masakija Hajakave, koje će ujedno biti premijerno izvedeno u Crnoj Gori.

Članovi ansambla “Montenegro Muse” su: Tomoko Sagawa, Tanja Bogdanović, Ana Živković i Milena Vuković, violina; Mirjana Jovanović i Ilijana Blagojević, viola; Ana Dulović i Maja Antić, violončelo; Ana Zvicer, kontrabas, i Maša Ušičenko, klavir. Gost - solista je violinista Marko Simović.

Ideja za osnivanje ovog ansambla potekla je od japanske violinistkinje Tomoko Sagawa, koja živi i radi u Podgorici. Pored angažmana u Crnogorskom simfonijskom orkestru, poznata je po tome što je 2010. godine osnovala Internacionalni ansambl "Joy of Music", s kojim je ostvarila mnoge zanimljive projekte u KIC-u, i gostovala i u drugim gradovima Crne Gore i u Japanu.

Koncert će biti održan na Velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", u subotu, 8.marta, sa početkom u 20h.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA