• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Open Sound: Inovativni bendovi

Subota 8. septembar, Kraljevsko pozorište Zetski dom, Cetinje. 20:00

 Open Sound: Inovativni bendovi Izvor: MONDO

U okviru Open Sound Festivala 2012 drugi festivalski dan se održava na Cetinju. Nastupaju banjalučki Sopot, Fjodor iz Zagreba, drum&synth duo (Ivan Marović i Blažo Tatar) iz Tivta i Miloš Pejović iz Podgorice.

Sopot je osnovan 2005, iza sebe ima dva studijska albuma, a svoju muziku karakterišu kao neobičan spoj duba, dubstepa, drum'n'bassa, ethna i reggaea. Bend je svirao na mnogim festivalima i koncertnim dvoranama širom Evrope i Balkana, bili su u konkurenciji za izbor MTV benda 2012, a Udruženje umjetnika BiH proglasilo ga je najperspektivnijim izvođačem u državi.

Fjodor je instrumentalni psihodelični / progressive bend pod uticajem puno različitih muzickih žanrova (Balkan i orijentalne korijene muzike, Krautrock, Jazz, Noiz, elektronske i klasične muzike). Čini ga pet lanova, do sada je izdao jedan promo CD, učestvovao na ExYuBalkan turneji sa slovenačkim bendom Coma Stereo i nastupao na velikom broju festivala u regionu i šire.

Ivan Marović i Blažo Tatar su sarađivali u raznim bendovima — post-rock bend Autumn for Free, jazz sastav Baltazar, noise-trash projekat Pleme itd. Ovaj duo je off projekat zasnovan na kombinaciji elektronike i procesiranih udaraljki. Sadrži elemente improvizacije i ambiental sounscapes-a, ali i čvrstog beat-a.

Miloš Pejović je 25-ogodišnji gitarista iz Podgorice. Muzikom se počeo baviti od tinejdžerskih dana. Bio je član više podgoričkih rock bendova (Emotional Sickness i Qtera). Svo to vrijeme je imao sklonost ka ambijentalnoj muzici i uporedo pravio svoje instrumentalne kompozicije. Zadnje dvije godine svira u trip hop-chill bendu Deep Thoughts.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA