• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotorski festival pozorišta za djecu (repertoar)

Jubilarni 20. Kotorski festival pozorišta za djecu biće održan od 1. do 10.jula.

 Kotorski festival pozorišta za djecu (repertoar) Izvor: MONDO

Ovogodišnji Kotorski festival pozorišta za djecu biće otvoriće italijanski teatar "La terra nuova" predstavom "Bilo jednom davno – Labudovo jezero" u 21 sat.

Narednog dana, u ponedjeljak, 2. jula, Kotoranima će se na ljetnjoj pozornici predstaviti beogradsko pozorište "Boško Buha" komadom "Škola rokenrola".

U utorak, 3. jula, na programu su najprije predstava "Moj Pinokio" teatra Žan-Pjera Leskoa iz Francuske, a potom će Pali Janoš na škaljarskoj pjaci odigrati "Viteza Lasla".

Za srijedu je zakazana repriza francuske predstave, kao i nastup ansambla Dječjeg pozorišta iz Subotice koji će pred glavnim gradskim vratima odigrati "Neustrašivog Tezeja".

Slovačko pozorište "Piki" izvešće "Mu-bajku" u četvrtak, 5. jula, a istog dana će na ljetnjoj pozornici nastupiti Slovenci – u produkciji "Foruma Ljubljana i Invida" i Zavoda Federacija biće izvedena predstava "Raspjevani zamak".

U petak će, u glavnoj takmičarskoj konkurenciji, Lutkarsko pozorište "Merlin" odigrati "Kuće klovnova" u Kulturnom centru, a na pjaci od kina "Dobro drvo" predstaviće Gradsko pozorište iz Podgorice.

"Svirano de Beržerak" – naziv je komada beogradskog "Pozorištanceta Puž" koji će na ljetnjoj pozornici biti izveden u subotu, 7. jula, dok će na istom mjestu u nedjelju Pozorište za mlade iz Beča odigrati "Afričke bajke".

Za ponedjeljak su zakazane predstave teatra "Anpu" iz Praga "Đavolov zet" u Kulturnom centru i "Igra u četiri ruke ili kako od ničega napraviti sve" pozorišnog dua "Kvam" iz Sankt Peterburga na ljetnjoj pozornici.

Posljednjeg festivalskog dana premijerno će na Trgu svetog Tripuna biti izvedena prva festivalska produkcija rađena u saradnji Kotorskog festivala i beogradskog festivala TIBA "Je li car go".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA