• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLOBODAN MARUNOVIĆ DOBITNIK GRAND PRIX "PARADE POBJEDNIKA 2023." U MONGOLIJI!

Autor Anja Rašović

Crnogorski glumac, prvak Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović, dobitnik je Grand Prix nagrade na Internacionalnom festivalu monodrame "The parade of winners 2023" (Parada pobjednika 2023) u Mongoliji.

 Slobodanu Marunoviću Grand Prix "Parade pobjednika" u Mongoliji Izvor: Privantna arhiva

Marunović, koji je izvođenjem monodrame"Ispovijest Krsta Zrnova" zatvorio sedmi međunarodni festival u Ulan Batoru, osim glavne nagrade festivala zavrijedio je i iskreno divljenje publike. "Slobodane Marunoviću, vaša strast i nevjerovatan talenat inspirirali su mnoge mlade koji žele glumiti. Hvala Vam na učešću na našem festivalu u izazovnim okolnostima. Volimo te", piše na zvaničnoj facebook stranici Internacionalnog festivala monodrame "The parade of winners".

Žiri koji je Marunoviću dodijelio Grand Prix festivala činili su Nina Mazur, pozorišna kritičarka i potpredsjednica Međunarodnog foruma monodrame ITI, Mentor Zimberaj iz Međunarodnog pozorišnog instituta sa Kosova i gospodin Tsoght, Generalni direktor Pozorista mladih Darkhan. Osim "Ispovijedi Krsta Zrnova", na sedmom Internacionalnom festivalu monodrame "The parade of winners".

Osim "Ispovijedi Krsta Zrnova" izvedeno je još 12 predstava iz Izraela, Španije, Mongolije, Estonije, Republike
Jakute, Meksika i Crne Gore. Monodrama "Ispovijed Krsta Zrnova" premijerno je izvedena 1996. godine na Barskom ljetopisu. Po tekstu Momira Markovića predstavu je režirao Blagota Eraković.

Ulogu Krsta Popovića tumači prvak Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović. Karijeru Slobodana Marunovića su obilježili likovi iz nacionalne istorije. Nedavno je za ulogu Njegoša u monodrami "Potonja ura Njegoševa" dobio nagradu Best Europe Actor na festivalu "Glumac Evrope" u Prespi (Sjeverna Makedonija), a ove godine pripala mu je i nagrada za glumačku bravuru na festivalu "Purgatorije", u predstavi "Pokojnik" Branislava Nušića, u režiji Egona Savina. Slobodan Marunović će azijsku turneju nastaviti odlaskom u Seul (Južna Koreja), gdje će učestvovati na tradicionalnom međunarodnom Festivalu poezije. Ova prezentacija crnogorske države i njenog kulturnog identiteta sastojaće se iz više segmenata.

Marunović će u Seulu 7. oktobra izvesti kultnu monodramu Slobodana Tomovića "Potonja ura Njegoševa" u režiji Blagote Erakovića. U nastavku, predviđen je poetsko-teatarski nastup u kome će govoriti stihove najznačajnijih crnogorskih pjesnika, a misija prezentacije naše zemlje završiće se razgovorom sa publikom na temu milenijumskog državnog, kulturnog i istorijskog kontinuiteta Crne Gore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE