• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREDSTAVA "ŠĆERI MOJA" OSVOJILA TRI NAGRADE NA TEATAR FESTU U BANJALUCI

Autor Jovana Raičević

Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta "Šćeri moja", Maje Todorović, u režiji Ane Vukotić, osvojila je tri nagrade na 14. Teatar Festu „Petar Kočić“ u Banjaluci - za najbolju režiju, scenski pokret i mušku ulogu.

 DRA02215.jpg Izvor: CNP

Žiri koji čine rediteljka Milica Kralj, rediteljka Đurđa Tešić i glumica Jasna Diklić, glumica, jednoglasno je odlučio da nagradu za najbolju režiju dodijeli Ani Vukotić.

“U predstavi koja se bavi položajem žene u društvu i odnosa prema ženskom identitetu, Vukotić je pokazala je vještinu u komponovanju složenih teatarskih elemenata savremenog teksta, jednostavne, a duboke glumačke igre i slikovitog vizuelnog pozorišnog identiteta”, navodi se u obrazloženju žirija.

Izvor: CNP

Nagradu za scenski pokret je dodijeljena Sonji Vukićević sa obrazloženjem da je „nadahnut, maštovit, promišljen scenski pokret doprinio visokom umjetničkom dometu predstave“.

Žiri Radio televizije Republike Srpske u sastavu Jelena Kojović Tepić, Tatjana Bursać i Ernest Zavila jednoglasno je odlučio da nagradu Korak u hrabrost za najbolju mušku ulogu dodijeli Mirku Vlahoviću.

Njemu je to priznanje dodijeljeno za ulogu knjaza Nikole u predstavi „Šćeri moja“ Crnogorskog narodnog pozorišta.

„Maestralnom igrom, Vlahović nam je održao pozorišni čas o tome šta otac, muškarac treba da bude i juče i danas i uvijek", navodi se u obrazloženju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA