Region

5 NEOBORIVIH DOKAZA PROTIV GORANA DŽONIĆA: Krucijalni trag nađen u novcu u voćnjaku sa ove 3 riječi

Autor Milena Mijušković Izvor Kurir

U Tužilaštvo stižu obdukcioni nalazi, toksikološke analize i vještačenja bioloških tragova ubistva za koje je osumnjičen Goran Džonić.

Izvor: Kurir/marko smiljanić/Facebook/Privatna arhiva

Obimna vještačenja u istrazi ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25) iz Aleksinca, koji su oteti i ubijeni 27. septembra, a pronađeni spaljeni šest dana kasnije, stručnjaci iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu privode kraju, otkrili su za Srpski telegraf.

S nalazima u rukama zamjenika tužioca Tatjane Stevanović, Više javno tužilaštvo u Nišu će pribaviti materijalne dokaze koji će rasvijetliti učešće Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za ubistvo Đokića i trasirati mu put iza rešetaka na dugi rok. Prema nezvaničnim informacijama, protiv penzionisanog vatrogasca prikupljeno je mnogo dokaza da bude optužen već sada iako će istraga za trostruko ubistvo u selu Moravac trajati najmanje tri mjeseca.

Nalazi vještačenja koji će biti gotovi možda već sjutra ukazaće i na to da li je i Džonić imao pomagače i koliko njih u monstruoznom ubistvu porodice vlasnika mjenjačnice, koji mu je inače brat od strica.

"Velika DNK vještačenja su skoro završena, neki nalazi su otišli, a i zapisnici su gotovi i uz fotografije biće pridruženi predmetu. Bilo je mnogo uzoraka, ali, prosto, tako je normalno. Vjerovatno će dodatno biti donesene naredbe i za nova vještačenja. Obdukcioni nalazi su najvećim dijelom takođe završeni, kao i toksikološke analize. Očekujem da će sve biti gotovo do kraja nedjelje" - rekao je Goran Ilić, direktor zavoda.

Grafolog vještači priznanicu nađenu među novčanicama

Neoborivi dokazi protiv Gorana Džonića već su u fioci zamjenika tužioca. Nakon što je pronađen DNK na zakopanom novcu u voćnjaku Džonića, krucijalni trag ka penzionisanom vatrogascu je i priznanica koja je glasila na njegovo ime ("Za Gorana Džonića"), nađena u gomili novčanica koju je ubica previdjeo u brzini da sakrije tragove. Očekuje se da uskoro bude gotov i nalaz grafologa, koji će vještačiti rukopis s priznanice.

Kao treći od pet krupnih dokaza u predmetu protiv Džonića, stoji i Džonićev nelegalni pištolj, pronađen u dimnjaku u stanu njegove žene Suzane Džonić u Aleksincu. Četvrti dokaz je čaura nađena u zapaljenom pasatu Gorana Đokića, a koja je ispala iz pištolja pronađenog kod Džonića. Brojni snimci na kojima je zabilježeno kretanje prvoosumnjičenog na dan ubistva dokaz su da je počinio radnje, direktno ili indirektno, vezane za monstruozno ubistvo rođačke porodice.

Džonić je, da podsjetimo, uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo tročlane porodice Ðokić, a dva dana kasnije tužilac je naredio hapšenje Džonićevih sinova Stefana, koji je pripadnik Vojske Srbije, i Milana, koji je vatrogasac, i sumnjiči ih za isto krivično djelo kao i njihovog oca, budući da je na imanju njihove porodice pronađeno zakopano 43.000 eura ubijenih Đokića, a manji dio novca nađen je u garaži iza ogledala i u usisivaču. Još dvojicu meštana Moravca tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo - Kostadina Miloševića, kojeg je Džonić naveo kao izvršioca ubistava koji ga je primorao da tipuje rođačku porodicu i pomogne mu u zločinu, i Miloševićevog rođenog brata Aleksandra, koji je osumnjičen za saučesništvo. Svi oni, osim Gorana Džonića, da podsjetimo, imaju jake alibije za kobnu noć.

Tagovi