Region

NOVI DETALJI KRVAVOG POHODA - UBIO DIJETE I PUCAO NA LJUDE REDOM: Mještani Foče govorili "pusti budalu", sad TUGUJU!

Autor Gordana Bojanić Izvor Srpskainfo

Borivoje Tešović je u nedjelju oko 15 sati krenuo u svoj krvavi pohod i tom prilikom, osim što je usmrtio dječaka, pucao je na druge ljude, prijetio puškom građanima Foče.

Izvor: Youtube/Hayat Media BIH/Screenshot

Pedesetčetvorogodišnji Borivoje Tešović danima je prije krvavog pohoda u Foči gradom pričao da će ubiti nekoga, ali njegove riječi niko nije shvatio ozbiljno, sve dok hicima iz puške nije usmrtio devetogodišnjeg dječaka T.M.

Borivoje Tešović je u nedjelju oko 15 sati krenuo u svoj krvavi pohod i tom prilikom, osim što je usmrtio dječaka, pucao je na druge ljude, prijetio puškom sugrađanima, ali su ga na kraju ubili pripadnici Jedinice žandarmerije. Tešović je usmrćen kada je pokušao da baci bombu na pripadnike specijalne jedinice.

Zašti je Borivoje krenuo u krvavi pohod u nedjelju nije bilo poznato, ali mještani tvrde da se radi o psihički bolesnoj osobi.

Kako se nezvanično saznaje, Tešović je još od jutarnjih sati krenuo da pravi probleme, a sve je eskaliralo oko 15 časova.

Kako ističe izvor, on je tada u mjestu Zavait izašao na put i prijeteći puškom zaustavio prvog vozača koji je naišao. Zatim je ušao u vozilo i naredio mu da ga vozi do njegove kuće, gdje se dodatno naoružao. Iz kuće je uzeo još jednu pušku, municiju i bombu.

Vozač je odmah obavijestio policiju o tome šta se dešava i nekoliko patrola policije je upućena prema selu Zavait. Radi se o nepristupačnom mjestu, koje je udaljeno više od sat vremena vožnje od Foče.

Tešović se nakon naoružavanja vratio na lokalni put i čekao drugo vozilo da naiđe.

Negdje oko 17 časova tim dijelom puta je naišao Žarko M, s kojim je u vozilu bio njegov devetogodišnji sin T.M.

"Tešović ih je pokušao zaustaviti, a u rukama je držao pušku. Vozač, kada ga je vidio, najvjerovatnije se prepao i pokušao je pobjeći. Međutim, pomahnitali Tešović tada počinje da puca po nihovom vozilu. Jedan od hitaca je nesrećnog dječaka pogodio u glavu i usmrtio ga na licu mjesta", kaže sagovornik.

Poznato je da nakon toga Tešović bježi sa lica mjesta, a o ubistvu dječaka je odmah obaviještena policija.

U pomenuto selo upućene su sve raspoložive policijske snage, među kojima su bili i pripadnici Jedinice žandarmerije, koji su blokrali puteve i krenuli da "češljaju“ teren u potrazi za osumnjičenim.

Borivoje Tešović je očito dobro znao taj teren i vješto izbjegavao hapšenje. Oko 18 sati slijedi nova prijava, to jest policiji se javlja nova osoba na koju je pucao Tešović dok je bio u bjekstvu.

Kako navodi izvor, čovjek je ispričao policiji da se vozio i da je zatim kod sela Čelebići naišao na neku prepreku na putu, te da je zaustavio vozilo kako bi je sklonio.

"Tada mu je prišao Tešović, uperio pušku u njega i naredio mu da ga vozi dalje. Potom je ispalio hitac u zemlju, pored njegovih nogu", navodi izvor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Bojana Zimonjić Jelisavac

Policija odmah pebacuje potragu na ovaj dio terena i to je ubrzo dalo rezultate. Tešović je lociran u šumarskom domu u Čelibićima. Policija i žandarmerija su opkolile kuću i spriječile svaku mogućnost da osumnjičeni za krvavi pir pobjegne.

"Policija je pokušavala da pregovara s njim i da ga ubijede se preda, ali je on to odbijao. Oko ponoći policajci su primijetili da pokušava baciti ručnu bombu na njih i tom prilikom su ga likvidarali", istakao je izvor.

Mještani Foče navode da je Borivoje Tešović osoba sa psihičkim problemima i da se ranije liječio u psihijatrijskoj ustanovi. Jedan mještanin kaže da se zadnjih dana moglo vidjeti da mu je stanje pogoršano.

"Skoro sam ga sreo i nije nikako izgledao dobro. Čuo sam da je hodao po gradu i da je pričao kako će nekog ubiti. Nabrajao je i neka imena, ali niko ga nije shvatio ozbiljno. Svi su govorili “pusti budalu” i evo šta se desilo", ističe ovaj mještanin.

Kako navode mještani, radilo se o teškom čovjeku, za kojeg se i ranije pričalo da je maltretirao porodicu.

"Supruga mu je preminula, a imali su dvije ćerke. Jedna se udala, a druga je otišla od njega i živi s momkom. I njegov otac je često pravio probleme, znam da je na kraju ubio bliskog člana porodice zbog međe i da je zbog toga osuđen na zatvorsku kaznu", obrazložio je sagovornik.

Svi u Foči za porodicu ubijenog dječaka imaju samo riječi hvale. Kažu da se radi o veoma dobrim ljudima i naglašavaju da su to ljudi koji nikada nisu imali probleme s drugima, a koliko je poznato, ubijeni dječak im je sin jedinac i baš su ga obožavali.

"Oni i ne žive u tom mjestu gdje se desila tragedija, nego su se tu slučajno našli. Velika je ovo tragedija za cijelu Foču", istakao je sagovornik.

Tešović nije hapšen ranije

Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, rekao je da Borivoje Tešović nije bio poznat, niti je bio prijavljivan zbog krivičnih djela.

"On nikada nije prolazio kroz evidenciju našeg Tužilaštva, a imamo saznanja da je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici u Sokocu", naglasio je Vukanović.

Tagovi