kraj procesa

NILOVIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI U SLUČAJU "DURMITOR": NAVODNI ŠKALJARAC NIJE UNIO PIŠTOLJ U RESTORAN

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Miloš Nilović, zvani Runjo, pravosnažno je oslobođen optužbi da je bez dozvole nosio pištolj koji je 1. juna 2017. prilikom pretresa pronašla policija u restoranu Durmitor u Beogradu.

Izvor: Printscreen

Osim pištolja, tada je oduzet i okvir u kom je bilo 14 metaka. Prema optužnici, kada je policija upala u restoran, on je odbacio pomenuti pištolj na pločnik pored stola.

"Apelacioni sud u Beogradu je nakon održane sjednice odbio kao neosnovanu žalbu Višeg javnog tužioca u Beogradu i potvrdio prvostepenu presudu", navodi se u saopštenju suda, prenosi Kurir.

Kako je zaključio Apelacioni sud, Viši sud u Beogradu je pravilno zaključio da i pored činjenice da je okrivljeni imao kontakt sa pištoljem i municijom u neutvrđenom trenutku, nema pouzdanih dokaza da je on nosio pištolj toga dana, s obzirom na to da je nesumnjivo utvrđeno da je pištolj više puta pomjeran.

Podsjetimo, Muratović i Nilović su bili privedeni u velikoj akciji policije u restoranu "Durmitor". Muratović je već pravonsžno osuđen na tri i po godine zatvora zbog pištolja, a u kaznu mu je uračunata i ranije izrečena presuda.

Nilović je u medijima označavan kao osoba bliska škaljarskom klanu.

Uhapšen je 13. avgusta 2019. godine sa još petoricom muškaraca u jednom hotelu na Jahorini. Lisice na ruke tada su stavljene i srpskim državljanima Mladenu Šipki (38) i Srđanu Rađenoviću (46), kao i Crnogorcima Radivoju Drenkoviću (39) i Bojanu Šćekiću (34). Zajedno sa njima uhapšen je i Milutin Danilović (38) sa Pala. Tokom pretresa oduzeti su pištolj sa 11 metaka, više mobilnih telefona i jedna plastična kesa sa materijom za koju se vjeruje da je droga.

Nilović je 11. maja prošle godine u centru Beograda bio meta napada. U bašti jednog lokala na Vračaru, u kojoj je sjedio s grupom mladića, uletio je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje srećom nije uspio da upotrijebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primijetili čim je ušao u lokal. Skočili su i pobjegli, a napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspio da puca. Iste noći zbog pokušaja ubistva uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović.

Privođen je 2016. godine na informativni razgovor u Budvi, nakon kog mu je boravak otkazan i vraćen je u Srbiju. Prije dvije godine bio je na mjestu žestoke pucnjave u beogradskom kafiću "Havana".

Miloš je demantovao da ima bilo kakve veze sa "škaljarcima".

"Preko glave mi je svega, stavljaju mi metu na glavu, da sam kum škaljarskog klana. Veze nemam ni sa škaljarskim, ni sa kavačkim klanom, niti vodim rat s nekim. Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Niti vodim rat s nekim", rekao je Nilović tada.