Region

BOSNA NA NOGAMA, U TOKU JE POTRAGA ZA STRAHINJINIM UBICOM: Interpol iz Beograda raspisao međunarodnu potjernicu

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Avaz

SIPA u Gradiški traga za Milivojem L. za kojim je Interpol Beograd raspisao međunarodnu potjernicu.

Izvor: Kurir, Printscreen

Kako se sumnja, on je umiješan u ubistvo Strahinje Stojanovića, kada mu je postavljen eksploziv pod auto, ​13. septembra na Novom Beogradu

Kako navode mediji, osumnjičeni godinama važi za čovjeka bliskog samom vrhu srpskog podzemlja. Operativno policija ga je dovodila u vezu sa više teških krivičnih djela, ali ni za jedno nije procesuiran. On je navodno vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradiški, a u javnosti se poslednji put pominjao u decembru prošle godine nakon što je, slaveći rođenje unuka, nasred ulice pucao u vazduh iz dva pištolja.

Snimak je dospio na društvene mreže pa je policija za njim raspisala potragu. Naknadno se sam javio policiji i ubrzo je pušten na slobodu. Milivoje L. je prethodnih godina privođen i zbog podmetanja bombe na kuću u Banjaluci, ali i nakon što je usred bijela dana u martu 2014. u kafiću na obali Save navodno pretukao Milana V.

Policija ga je salušavala u vezi sa tim ubistvom, ali zvanično nikada nije bio osumnjičen za taj zločin, niti je ubistvo rasvijetljeno. Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvijetljenog ubistva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u julu 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim djelima.

ODALE GA TETOVAŽE I OŽILJCI

Vlasnika kafana iz Bosanske Gradiške odale su tetovaže i ožiljci. Kako su mediji prenijeli prije više od godinu dana, Milivoje L. na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u rancu na leđima

Ugostitelj iz Bosanske Gradiške identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se vidjeli na snimcima kamera video-nadzora. Kako bi bomba bila ubojitija, ubica je u nju navodno stavio matice od šrafova. Usput ga je snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju "Vest 65" u Novom Beogradu, gdje je osumnjičeni u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin terenac "BMW X5".

Nakon što je podmetnuo bombu, navodno je sačekao Stojanovića da terencem izađe na ulicu, a potom i telefonom aktivirao eksploziv. Odvezao se do Save i bacio bicikl u vodu.

"Na obali se presvukao i kamera ga je tada uhvatila bez kacige i jasno mu se vidjelo lice na snimku. Ista kamera snimila mu je ožiljak na nozi. Nakon što se presvukao, osumnjičeni je pobjegao.Pretpostavlja se da je odmah pobjegao iz Srbije, ilegalno preko Drine", naveli su izvori tada.