Region

DETALJI BRUTALNOG NAPADA NA POLICAJCE U BEOGRADU: Rekli da baci nož, on se trgao i ubo jednog u grudi a drugog u stomak!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Policijska patrola PU Čukarica u Beogradu intervenisala je danas oko 13 časova po prijavi da N.N. lice nožem buši gume na parkingu u Sremčici u Beograda.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Po dolasku, zatekli su više ostećenih vozila. Dok su obavljali razgovor sa prisutnim licima, primijetili su G.K. (31) na razdaljini od oko 30 do 40 metara od sebe.

Policajci su, kada su prišli, vidjeli da muškarac u svojoj lijevoj ruci drži poveći nož. Policijski službenici su pokušali da smire lice i razgovaraju sa njim, ali je muškarac odgovarao nepovezano zbog čega je djelovao kao da je nervno rastrojen.

Tokom razgovora, on je više puta prilazio policijskim službenicima koji su se pomjerali unazad, održavajući na taj način bezbjednu distancu za pravovremeno reagovanje.

Više puta su naredili čovjeku da baci oružje, ali on ih nije poslušao. U momentu kada je lice okrenulo pogled policijski službenici su procijenili da mogu da bezbjedno da savladaju lice, hvataju ga za lijevu ruku, nakon čega se muškarac agresivno otima i uspjeva da izvadi nož iz futrole i ubode policijskog slubenika Stojana Đorđevića i policijskog službenika Uroša Kecojevića. Napadača su savladali i prevezli u stanicu.

Đorđević je zadobio ubodnu ranu u predjelu desne strane stomaka i isti je prevezen u operacionu salu UC. Po izjavi ljekara radi se o teškoj tjelesnoj povredi.

Policijski službenik Kecojević se požalio na bol u predelu skočnog zgloba desne noge zbog izvrnuća, a pregledom na UC je ustanovljeno da osim toga ima ubodnu ranu u predjelu desne strane grudnog koša kao i posjekotinu u predjelu unutrašnje strane nadlaktice desne ruke.

Đorđević ima ozbiljne povrede crijeva na dva mjesta, i povredu gornje mezenterične arterije (trbušna aorta), zbog čega je hitno operisan. Ovako je izgledalo prebacivanje teže ranjenog policajca u hitnu pomoć na licu mjesta:

Tagovi