Region

MISLILI SMO DA SU KRAJNICI, A NE KORONA: Teška ispovijest oca preminulog tinejdžera, nedjeljama je bio na respiratoru 

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Preminuli tinejdžer (17) je bio na respiratoru više od tri nedjelje.

Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Tinejdžer A. R. (17) bio je zbog kovida na respiratoru u Institutu za majku i dijete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, a preminuo je juče po podne od posljedica infekcije korona virusom. On se na vještačkoj ventilaciji nalazio skoro četiri nedjelje, ubrzo pošto je primljen na liječenje u ovu ustanovu, a kako se nezvanično saznaje, nije bio vakcinisan.

 Otac preminulog dječaka Nebojša Stojanović ističe da je njegovom sinu prije mesec i po dana pozlilo, a da je prije toga desetak dana imao temperaturu.

"Odmah smo ga odveli kod ljekara u čačansku bolnicu, gdje su mu doktori rekli da ima problem sa trećim krajnikom i prepisali su mu da pije antibiotike", kaže on i dodaje da je tada njegov sin bio negativan na brzom testu na koronu.

Međutim, posle samo nekoliko dana, zdravstveno stanje tinejdžera se znatno pogoršalo i veoma je teško disao.

"Zbog svega toga smo ga odveli privatno kod ljekara, gde mu je konstatovana upala pluća. On nas je odmah uputio u čačansku bolnicu, što smo i uradili, ali su ga poslije nekoliko dana na kiseoniku ljekari poslali u Institut za majku i dijete u Beogradu", istakao je dječakov otac i dodao da njegov sin nije imao težih oboljenja, ali da je kao mali imao fras, te je ostao gluvonijem. Zbog toga je išao u specijalno odjeljenje škole "Filip Filipović" u Čačku.