Region

ĐOKIĆI UBIJENI ZBOG 100.000 EURA? Policija istražuje imena iz sveske, na JEDNO se fokusirala istraga!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Policijska istraga vezana za zločin koji je potresao Srbiju fokusirana je na informaciju da je Goran Đokić jednom poslovnom partneru pozajmio 100.000 evra uz kamatu 30 odsto, koju on nije imao da vrati pa se odlučio na ubistvo.

Izvor: RTS/Printscreen/Kurir/M.S.

Policija je fokus istrage na rasvetljavanju ubistva tročlane porodice Đokić usmerila ka dugu koji je jedan Goranov poslovni partner imao prema njemu. Reč je o pozajmici od oko 100.000 evra i to bez kamate, koja je iznosila 30 odsto.

Ovaj dug je u međuvremenu narastao jer dužnik nije vraćao novac. Taj navodni dug, ali i još nekoliko manjih dugova drugih ljudi, ispituju se kao mogući motiv ovog monstruoznog zločina.

Ovako je sagovornik "Srpskog telegrafa" blizak istrazi opisao pravac kojim se na osnovu do sada prikupljenih podataka kreću istražni organi. Policija je, prema nezvaničnim navodima ovog lista, došla do Goranovih beleški o dugovanjima sa imenima, datumima i iznosima pozajmljenog novca. 

"Nekoliko ljudi čija imena su identifikovana iz zabeleški je iz Aleksinca, a nekoliko iz okolnih sela", navodi izvor.

Kako je navedeno, problem s ovakvim pozajmicama je što onaj ko želi novac, osim što pristaje na kamatu čak do 30 odsto, mora da založi i neku imovinu. Ako ne vrati dug, tu imovinu koja je vrednija od iznosa pozajmljenog novca, kao što su kuće, automobili, preuzima poverilac.

Policija nastavlja istragu ovog zločina i svakodnevnim kontrolama na terenu. Prekjuče je nekoliko desetina policajaca opet obilazilo meštane Moravca, iz koga su 26. septembra pred ponoć Goran (57), Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25), posle posete Goranovoj majci, poslednji put krenuli pasatom za Aleksinac.

"Ispred naše porodične kuće policajci su zaustavili mog supruga i pitali ga koliko ima članova našeg domaćinstva i ko su. Kako sam posle čula od komšija, isto pitanje postavili su i njima. Verovatno prave spisak i popis da bi tačno znali ko i gde živi", rekla je meštanka ovog sela.

Tagovi