Region

OGLASIO SE GRENEL, ŽESTOKO OSUDIO AKCIJU ROSU: Ovo je kršenje Briselskog sporazuma, mora ODMAH da prestane!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ričard Grenel je pozvao i Džoa Bajdena da se oglasi povodom novih incidenata na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Profimedia

Ričard Grenel, izaslanik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, oglasio se povodom današnje akcije kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu.

"Briselski sporazum je jasan i treba ga se pridržavati - ovo ga krši. Političke manipulacije nekih u Prištini pred lokalne izbore na Kosovu u nedjelju moraju prestati. Ovo je opasno i bezobzirno. Džo Bajden takođe ne smije da ćuti o ovoj situaciji", napisao je Grenel na svojom zvaničnom profilu naTviteru.

Da podsjetimo, u Sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i Zvečanu pripadnici policije tzv. Kosova za ekonomski kriminal i carine, praćeni jedinicama ROSU, zatvorili su više prodavnica na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Došlo je do sukoba građana koji negoduju, prije svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta. U neredima je jedan muškarac iz Zvečana teže ranjen, dok je na desetine osoba lakše povrijeđeno, prenijeli su mediji.

Pogledajte fotografije koje pokazuju kako su izgledali incidenti na Kosovu i Metohiji.

Tagovi