Region

KO ZNA KOLIKO SU MAČAKA DO SADA POJELI: Ne stišava se bura nakon UZNEMIRUJUĆEG SNIMKA kineskih radnika u Zrenjaninu

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Dranje mačke i priprema njenog mesa za obrok zgrozilo je sve koji su vidjeli snimak kineskih radnika iz Zrenjanina!

Izvor: Kurir/printscreen

Na društvenim mrežama, podsjetimo, pojavio se snimak na kome se vide dvojica kineskih radnika u krugu buduće fabrike "Linglong" u Zrenjaninu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Na uznemirujućem snimku vidi se životinja razapeta za gredu na gradilištu, jedan muškarac nožem nonšalantno dere mačku, a drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Socijalni psiholog Vesna Tomić smatra da je snimak šokantan.

- Pretpostavljam da su ljudi koji su vidjeli snimak uznemireni i uplašeni. Neprijatno je to vidjeti bez obzira na to šta je kome u kulturi i tradiciji - rekla je Tomić u jutarnjem programu Televizije Kurir.

Nutricionistkinja Ana Todorović navodi da strane radnike vjerovatno šokiraju neki naši običaji.

- Ko zna koliko se toga desilo, a da mi ne znamo! Od skora postoji zakon da se proteini od insekata ubacuju u hranu. To važi za istočnjačke države. To im je izvor proteina i masti i svrstava se u zdravu hranu. Ima jako dobru nutritivnu vrijednost - rekla je Todorović.

Tomić je naglasila da Srbija nije pripremljena za dolazak strane radne snage. - To je dio njihove kulture. Jako je neprijatno, ali biće toga još jer imamo mnogo radnika iz različitih zemalja - rekla je Tomić.

Izvor: Kurir/printscreen

  Kinezi inače ne koriste hljeb u ishrani, a Todorović je naglasila da je njihova hrana zdravija varijanta ručka i to prije svega zbog više vrsta povrća. - Jedina problematika kod naručene kineske hrane je veliki broj sosova koji sadrže mnogo šećera - navodi Todorović.

Izvor: Kurir/printscreen

 Tomić podseća da zapravo malo znamo o kineskoj kulturi.

- Ono što je za njih normalno za nas nije prihvatljivo. Mi vrlo malo znamo o kineskoj kulturi, a oni se osjećaju kao kod kuće.Njihovi radnici nisu prilagođeni našim zakonima i baš ih briga. To ih ne interesuje - smatra Tomić.