SLUČAJ PORODICE ĐOKIĆ

ĐOKIĆE KOŠTALA ŽIVOTA GVOZDENA DISCIPLINA?! Goranu svaki korak bio isplaniran što je surovim ubicama samo olakšalo posao

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Goran Đokić (57), vlasnik mjenjačnice koji je ubijen prije dvije nedelje sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25), živio je gotovo vojničkim stilom života, te su zbog toga ubice mogle lako da ga prate i znaju kuda će se i u koje vrijeme kretati, piše Kurir.

Izvor: Kurir/Marko Smiljković

Da podsjetimo, Đokićima se svaki trag izgubio iza ponoći 26. septembra, kada su iz sela Moravac, u kome su tog dana spremali zimnicu sa Goranovom majkom, krenuli ka stanu u Aleksincu. Rođaci su nestanak prijavili 28. septembra, a potraga je okončana 2. oktobra, kada je najprije u selu Tešica pronađen zapaljen auto "pasat" kojim su krenuli, a potom u jami kod Moravca zapaljena tijela Đokića, pokrivena lišćem, granjem i smećem.

Navike

- Istražitelji su dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika mjenjačnice i počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedelje imao identičan plan - otkriva izvor Kurira i nastavlja:

- Svake nedelje je u određeno vrijeme posjećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući - kaže Kurirov sagovornik, i podsjeća da su nakon pronalaska izgorelog "pasata" pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najvjerovatnije izbacio jer su mu smetali.

Upravo ta dosljednost u poštovanju rasporeda koštala je Đokiće glave, sumnjaju istražitelji.

- Njega je bilo izuzetno lako pratiti jer nije mijenjao putanju, svaki korak mu je bio isplaniran, a na određenim mjestima je morao biti u tačno vrijeme. Vjerovatno je sve to olakšalo ubicama kovanje plana o likvidaciji cijele porodice - objašnjava sagovornik Kurira:

- Iza ubistva Đokića morala je da stoji cijela grupa sa tačno određenim ulogama, a policija vjeruje da je sa njima povezan i neko blizak porodici. Uloge su tačno bile podijeljene, znalo se ko prati, ko ih otima i ubija, ali i ko čisti tragove.

Misterija telefona

Mobilni telefoni Gorana i Lidije Đokić isključeni su u istoj sekundi, oko tri sata iza ponoći, kada su već, kako se vjeruje, bili mrtvi.

- Telefoni nisu pronađeni još uvijek, ima indicija da su ostali u "pasatu" i da su spaljeni sa njim, ali i da su izgoreli zajedno sa tijelima. Međutim, policija ne isključuje opciju da su oni bačeni u rijeku Moravu, koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta na kome je uništen i automobil - otkriva Kurirov izvor iz istrage:

- Inspektori, ali i različiti timovi MUP Srbije ne odustaju od potrage za telefonima, pa su oni, navodno, traženi i u rijeci u vrijeme kada je vršena potraga za oružjem - dodao je sagovornik Kurira.

Bivši načelnik: Ispitati ćerkino okruženje

Žarko Popović Pop, nekadašnji šef Odjeljenja za krvne i seksualne delikte, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao je da istražitelji treba da ispitaju i okruženje Lidije Đokić.

- Trebalo bi posvetiti pažnju i Lidiji, isto koliko i Goranu. Možda se ona nekome pohvalila nečim, treba ispitati sve aspekte njenog života - rekao je Popović.

Motiv

Motiv još uvijek nije tačno utvrđen, ali se pojačavaju sumnje da iza gašenja cijele porodice stoji neko ko im je najvjerovatnije dugovao novac.

- Navodno, Goran je u svakom momentu imao novac kod sebe i pozajmljivao je ljudima, maltene istog momenta kada bi ga i pitali. Policija tokom pretresa njegovog stana i lokala, međutim, nije pronašla nikakvu svesku dužnika - tvrdi sagovornik Kurira.