Region

PORODICA ĐOKIĆ OTETA ZA MANJE OD DVA MINUTA?! Na kobnoj raskrsnici uočen nestavran detalj - i dalje se pretražuje teren!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Stotinak sekundi bilo je potrebno da se od porodične kuće u kojoj su boravili Đokići stigne do raskrsnice na glavnom putu u Moravcu, gdje su najvjerovatnije oteti.

Izvor: KURIR/M.S./RTS/Screenshot

Porodica Đokić iz Aleksinca sahranjena je juče na groblju u Žitkovcu. Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija su brutalno ubijeni 26. septembra, a za njihovim ubicama još uvijek se traga. Niška i aleksinačka policija i žandarmerija intenzivno rade na rasvjetljavanju trostrukog ubistva, te su i danas pretraživali terena.

Naime, sumnja se da su članovi porodice Đokić, Goran, Gordana i Lidija, čija su tijela pronađena spaljena i sakrivena u selu Moravac, najvjerovatnije prethodno oteti, za manje od dva minuta pošto su napustili kuću Goranove majke u ovom selu kod Aleksinca.

Na opsnovu rekonstrukcije kretanja ubijene porodice Đokić u kobnoj noći, stotinak sekundi bilo je potrebno da se od porodične kuće u kojoj su boravili stigne do raskrsnice na glavnom putu u Moravcu. Odatle su, umjesto ka Aleksincu, gdje žive, krenuli u suprotnom smjeru, ka Tešici, što je siguran znak da su tada već bili oteti.

Nakon izlaska iz majčine kuće, Goran je, navodno, na tri mesta morao da se zaustavi kolima, pa je pretpostavka da je to bio trenutak kada ga je zaskočio otmičar, koji je možda imao i pomagača.

Otmica se najvjerovatnije desila na raskrsnici sa glavnim putem Žitkovac - Tešica, jer sa desne strane cijelom dužinom ulice koja vodi od pruge nema kuća, a sa druge strane je dvorište opasano ogradom i zelenilom.

Međutim, baš na raskrsnici, u ulici koja voda ka porodičnoj kući Đokića, nasred puta se mogao vidjeti cvijet u crvenkastoj boji, ali pregažen. Budući da su komšije i prijatelji tog trenutka išli da porodici izjave saučešće, pretpostavka je da je nekom ispao, jer je bilo mnogo ljudi koji su donosili cvijeće u dvorište ove porodice. Takođe, u tim trenucima je prošlo i dosta automobila koji su išli ka porodičnoj kući, kako bi sačekali opelo, te postoji vjerovatnoća da ga je neko slučajno pregazio.

Da podsjetimo, Đokići su juče sahranjeni u zajedničkoj grobnici, uz suze porodice, prijatelja i poznanika. Komšije ove porodice su kazale da su u šoku, te da ne mogu da vjeruju kakva je nesreća zadesila njihovo selo.

 "Ovo je zastrašujući prizor. Samo ko nema srca ne bi zaplakao. I kamen bi zaplakao. Strašno je. Oni su bili mnogo dobri ljudi. Došli smo da izjavimo saučešće. U šoku smo zbog cijele situacije", rekla je mještanka

Svještenik je na sahrani pročitao potresan govor i zamolio da se svi dostojanstveno oproste od Đokića. Baka Stojanki, Goranovoj majci, bilo je najteže, a cijela porodica stajala je skrhana pored kovčega...

Takođe, na teritoriji opštine Aleksinac danas je Dan žalosti, koji je predsednik opštine Dalibor Radičević proglasio povodom tragedije u kojoj su živote izgubili članovi porodice Đokić.

Porodica Đokić je ubijena sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u grudi i glavu, najvjerovatnije dok su bili u svom automobilu "pasat" na mračnom putu u selu Moravac. Ubica je nakon toga njihova tijela spalio i zakopao ih na njivi. Na 12 kilometara od tog mjesta, u selu Tešica, policija je pronašla i njihovo vozilo, koje je takođe bilo spaljeno.

Tagovi