Region

UBICA ĐOKIĆA UPRAVO NAS GLEDA: Šokantna tvrdnja nekadašnjeg operativca, POSLAO JE NEKOGA I NA SAHRANU

Autor Kristina Stevović Izvor Kurir

Božidar Spasić, nekadašnji pripadnik DB-a Srbije, tvrdi da je ubica porodice Đokić iz Aleksinca ili neko blizak počiniocu prisustvovao njiohovoj sahrani!

Izvor: Kurir/D.Ilić

Nas ubica sad gleda! Ubice prate sve što se govori i piše i ja sam potpuno saglasan da ono što se piše u novinama ne može uticati na samu istragu. Prava istina je negde daleko. Ovo je jedan od težih slučajeva koji se dogodio u Srbiji. Ovaj slučaj je interesantan zato što se dogodio u jednoj maloj sredini, ljudi su preplašeni, a ubica je na slobodi - rekao je Spasić u uključenju u jutarnji program Televizije Kurir.

Poznavanje terena prema njegovim riječima može da bude jako dobar pravac u istrazi.

- Morali su da pripreme teren. Svako ko radi sa novcem nalazi se u fazi opasnosti, prema tome, ako bi tražili uzrok onda bismo se sigurno na tome zadržali. Kad se radi o takvim ubistvina nije nemoguće da je ubica prisustvovao sahrani ili da je neko za njega otišao na sahranu - mišljenje je Spasića.

Mnogi rođaci i prijatelji bili su na poligrafu jer se sumnja da iza zločina stoji neko jako blizak ubijenoj porodici, a kao motiv ovako monstruoznog ubistva mnogi navode novac.

- Zaista nisam imao u karijeri ovakav monstruozan slučaj izvršen na ovako gnusan način. Ovakva priprema, organizovanost, policija će imati mnogo težak izazov ispred sebe da riješi. Građani su preplašeni sad, ja sam lično uznemiren zbog svega ovoga, jer znam kolika je to tragedija - rekao je dugogodišnji inspektor u penziji Bratislav Timotijević.

Dodaje da je jako nezgodno pričati o motivu.

- Istraga je u toku i motivi mogu biti razni. Finansijski motiv možda može biti presudan, ali nijednog momenta ne smijemo isključiti nijedan drugi. Apelujem na medije da se ne govori mnogo o motivima i detaljima jer će sve to remetiti istragu. Treba baratati samo sa provjerenim informacijama. Imajući u vidu da je čitava porodica nastradala, jako je teško govoriti samo o jednom počiniocu, moralo je biti bar dva počinioca. U svakom slučaju imali su logističku podršku, ako nisu iz Aleksinca, morao im je neko ukazati na mjesto i ostale stvari - dodao je Timotijević.

Tagovi