Region

TUGA! OVO JE TRUDNICA (20) KOJA JE UMRLA OD KORONE

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Tuga je zavladala danas u Knjaževcu kada se pronela vest da je preminula trudnica Jovana P. (20). Ona je nosila blizance, a preminula je od korona virusa u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Izvor: privatna arhiva

Tudnica iz Knjaževca, stara 20 godina u četvrtom mesecu trudnoće, preminula je sinoć u 23.30h u UKC Nis od posledica virusa COVID 19. U pitanju je bila blizanačka trudnoća. Žena je primljena 2. oktobra u niški Klinički centar.

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, 3. oktobra prebačena je u jedinicu intezivne nege gde je priključena na mašinu za veštacku ventilaciju. Od momenta kada je došla u UKC Niš, žena je bila pod neprekidnim nadzorom lekara svih specijalnosti. Nažalost u sredu 5. oktobra je egzitirala.

Preminula žena nije bila vakcinisana, saopšteno je iz UKC Niš. U toku današnjeg dana zabeleženo je 37 osoba obolelih od korona virusa u Knjaževcu.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u proteklih 24 časa registrovano još 7.150 novih slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, preminulo je 50 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima je 278.

Dan ranije, imali smo 7.190 novozaraženih, 51 smrtni ishod i 269 osoba na respiratorima.

Tagovi