Region

HTIO DA ZAOBIĐE SPUŠTENU RAMPU - SEKUND GA DIJELIO OD SMRTI: Jeziv snimak sa pruge Beograd-Bar

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Na pružnom prelazu u Vreocima kod Lazarevca juče popodne voz je udario putničko vozilo, ali samo pukom srećom vozača automobila nije došlo do tragedije.

Izvor: twitter/screenshot/@DordeStojkovic

Koliko je opasno prelaziti pružni prelaz kada je podignuta rampa koja označava dolazak voza pokazuje snimak saobraćajne nezgode u Vreocima koja je, na svu sreću, prošla bez povrijeđenih.

Na snimku se vidi da je vozač putničkog automobila izašao iz vozila kako bi provjerio da li nailazi voz na linij Beograd-Bar. Iako je rampa bila spuštena, on je odlučio da je to što ne vidi voz, dovoljno jasan znak da je bezbjedno da pređe.

Pošto u tom trenutku nije bilo voza na vidiku, neodgovorni vozač se vratio u svoj automobil i ponovo oprezno krenuo ka pruzi dok je zaobilazio jasno spuštenu rampu.

Na sreću, zaustavio se tik uz prugu odakle je uspio iz automobila da vidi zahuktali voz i izjuri iz vozila prije nego što je cijela kompozicija "proletjela" šinama. Na snimku se vidi da je voz zakačio prednji dio automobila koji se odbio nekoliko metara unazad, dok je vozač trčao dalje od vozila i šina.

Na mrežama su se usijali komentari da mu treba oduzeti dozvolu, a kako je to izgledalo - pogledajte u snimku ispod: