Region

ON JE NESTAO IZ KUĆE U BLIZINI JAME GDJE SU PRONAĐENI ĐOKIĆI: Starcu se izgubio svaki trag, povezuju ga sa tragedijom!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Penzioner Pavle Miljković (87) nestao je prije sedam mjeseci i to na maltene na istom mjestu na kom su nađena tijela ubijenih članova porodice Đokić!

Izvor: Kurir/Marko Smiljković/nestalisrbija.rs

To je među meštanima okolnih sela probudilo dodatnu zebnju i strah od ubica Gorana, Gordane i Lidije koje još nisu nađene.

Starac Pavle Miljković, mještanin sela Moravac, nestao je 11. marta u ataru ovog sela, u kom su 26. septembra oteti, likvidirani i spaljeni Đokići.

"Jako smo uznemireni zbog smrti Đokića, a sada se pitamo šta je sa deda Pavlom. Da li je i njegov nestanak možda na neki način povezan sa ovim zločinom. Njegova kuća je u blizini jame u kojoj su spaljeni Goran, Gordana i Lidija. Svašta nam prolazi kroz glavu. Kad je starac nestao bez traga, niko se ovdje nije nešto uzbudio. Bilo je priča po selu, ali ubrzo se zaboravilo", pričaju mještani Moravca.

Oni dodaju da je deda Pavle suvonjav čovjek, vitalan i nije bio pretjerano imućan.

"Sinovi mu rade u inostranstvu, pomažu mu, tako da se može pretpostaviti da je imao neku svotu novca. Sada svi tragediju Đokićevih nekako povezuju s Pavlom. Jedan taksista prijatelj je na auto stavio sliku Pavla i obavještenje da se traži starija osoba, ali to nije donijelo rezultata", ispričao je novinarima jedan mještanin ispred prodavnice u selu.

Sin Pavla Miljkovića, Radovan, rekao je novinarima da je u teškoj žalosti što ne može da pronađe oca da bi ga dostojno sahranio.

"Brat i ja radimo u inostranstvu i tada, u vrijeme očevog nestanka, bili smo van zemlje. Postoje snimci gdje su ga kamere uočile u Žitkovcu, ali još ništa ne znam o ocu. Ne znam da li ima veze sa ovim zločinom koji se dogodio tu u komšiluku. Zaista, ne znam. Samo hoću da znam šta mu se desilo", ispričao je uznemireni sin Radovan.

Kako kaže, on je sada nakratko došao u Moravac, a ubrzo se vraća na posao u inostranstvo. Bio u policiji, ali ni tamo ništa nije saznao.

- Ma, neću ni da razmišljam da mu se dogodilo nešto tako strašno kao Đokićima. Bio sam u policiji, čak sam bio i neprijatan malo, ali ništa. Do danas, ama baš ništa. Sedam mjeseci o ocu ništa ne znamo - kazao je Radovan.

Monstruozno ubistvo Đokića i dalje je obavijeno velom misterije, a zasad se pretpostavlja da je u zločinu učestvovalo više osoba, kao i da su dobro poznavali porodicu, ali i teren na kom je trostruko ubistvo počinjeno.

Obdukcija je pokazala da su Goran, Gordana i Lidija upucani iz pištolja, a potom zapaljeni. Forenzičari istražuju sve tragove na mjestu ubistva. Kao motiv zasad se pominje koristoljublje, jer se priča da je Goran često sa sobom nosio keš, i to između 50.000 i 100.000 eura.