Region

UBICA SVE VRIJEME BIO SA ĐOKIĆIMA?! Dogodio se užas čim su izašli s večere - zbog ovoga su skrenuli s puta!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Goran, Gordana i Lidija Đokić, čija su tijela nađena spaljena u selu Moravac, oteti su i nakon toga ubijeni u noći 26. septembra nakon što su iz ovog sela kod Aleksinca krenuli ka svom domu.

Izvor: Kurir/Marko Smiljković

Oni su oteti, kako navodi "Blic", još u selu Moravac ubrzo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli ka svojoj kući, a na to ukazuje podatak da su na raskrsnici na glavnom putu, umjesto ka Žitkovcu, skrenuli u suprotnom smjeru ka Tešici.

Jedan razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu može biti da je s njima tada u kolima "volksvagen" već bio neko ko ih je natjerao na takav korak. Manje je vjerovatno da se desio drugi scenario da ih je na to primorao otmičar iz drugog automobila.

Goran Đokić se dugo bavio mjenjačkim poslovima i u centru Aleksinca je imao mjenjačnicu, a podatak da je kod sebe imao veću sumu novca možda je bila poznata i otmičaru koji se odlučio na ovaj zločinački čin.

Da li je to bio neko koga je on poznavao i ko je zloupotrebio njegovo povjerenje da uđe u automobil, ili je na drugi način prevarom uspio da ga zaustavi, a potom i da ga primora da odveze auto u određenom pravcu, u ovom trenutku može samo da se nagađa.

Činjenica je da je auto Đokića krenuo u pravcu suprotnom od njihove kuće da bi se kasnije u toku noći obreo na udaljenom, mračnom i teško pristupačnom dijelu bedema u selu Moravac, gdje su tri člana ove porodice ubijena, a potom su njihova tijela zapaljena.

Nakon toga, ubica je tijela odvukao dvadesetak metara od mesta gdje su zapaljeni do velike jaruge gde je tijela ubacio, a onda ih pokrio daskama i pobjegao sa lica mjesta njihovim vozilom.

U automobilu su ostali mobilni telefoni ubijenog Gorana i njegove kćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije u toku noći u reonu obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mjesta ubistva.

Sumnja se da je ubica iz tog kraja jer je odlično poznavao teran, lokalne seoske puteve kojima se kretao kao i mjesto na kojem su Đokići ubijeni, ali i ono na kojem je automobil nakon ubistva ostavljen i zapaljen.

Podsjetimo, Đokići su nestali u nedelju 26. septembra, a nestanak je prijavljen 28. Nestanak je prijavila jedna rođaka u utorak kad je primijetila da već dva dana nisu otvorili svoju mjenjačnicu.

Policija je u srijedu krenula u intenzivnu potragu za njima, u dva navrata ulazila je u njihov stan u potrazi za bilo kakvim tragom, ali su tamo pronađena sva njihova lična dokumenta pa je mogućnost da su izašli iz zemlje odmah isključena.