Region

SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA RADNIKA BIA: Posvađali smo se oko parkinga, udario sam ga, nisam znao da je operativac

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

A. I. iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je u srijedu veče na Zvezdari, poslije kraće svađe napao i pretukao radnika Bezbjednosno-informativne agencije.

Izvor: MUP Srbije

M. S. (57) priznao je juče na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu da je oštećenom zadao nekoliko udaraca, saznaje Kurir. Kako naš izvor otkriva, A. I. naveo je i da nije znao da je M. S. radnik BIA.

- A. I. je iznio svoju odbranu i priznao nasilničko ponašanje, ali ne i napad na službeno lice. On je priznao da je poslije kraće rasprave zbog parking mjesta, odnosno zbog toga što mu je M. S. zagradio automobil, zadao oštećenom nekoliko udaraca. Međutim, tvrdio je da nije znao da je M. S. radnik BIA i da mu se on nije legitimisao niti mu se predstavio tokom sukoba koji je izbio ispred jednog lokala na Zvezdari - kaže sagovornik Kurira.

Podsjetimo, A. I. bio je priveden u tužilaštvo u petak, međutim, zbog jednodnevne obustave rada advokata tada nije saslušan. Na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, sud mu je odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Izvor: DRAGANA UDOVIČIĆ

 A. I. sumnjiči se da je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, udario ga rukom u glavu, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat "Čirs bar", gdje je oštećeni pokušao da se skloni kako bi pozvao pomoć. Uhvatio ga je za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu zadao još tri udarca rukom u glavu, usljed čega je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede - saopštilo je juče Prvo osnovno tužilaštvo poslije privođenja A. I.

Za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, A. I. zaprijćena je kazna do osam godina zatvora.