Region

SRPSKI POLICAJAC RADIO SA KAVČANIMA! IZAŠAO IZ CZ PRIJE MJESEC DANA, PA PONOVO "PAO"

Autor Gordana Bojanić Izvor Blic

Bivši inspektor SBPOK Stolić, član zemunskog klana i pripadnik BIA pokušali da otmu resoran u okolini Požarevca.

Izvor: MUP Srbije/Tanjug video/printscreen

Inspektor za krvne i seksualne delikte SPBOK Boždar Stolić suspendovan je nakon što je u junu ove godine otkriveno da je radio kao krtica za Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegov klan. Prije nekoliko dana Stolić je ponovo došao u žižu javnosti nakon što je ponovo uhapšen zbog sumnje da je sa članom zemunskog klana Slađanom Konstatinovićem i pripadnikom BIA pokušao da od vlasnika otme restoran u okolini Požarevca. Stolić je uhapšen samo mjesec i po dana nakon što je izašao iz Centralnog zatvora.

Da podsjetimo, Božidar Stolić je sredinom godine uhapšen pod sumnjom da je odavao informacije i sabotirao istragu protiv "kavačkog klana". Inače, on je bio u grupi inspektora, koja je hapsila Marka Miljkovića.

Bez obzira što je sarađivao sa pomenutim klanom, on je 4. februara ove godine uhapsio Belivukovu desnu ruku.

O njegovom šurovanju sa najozloglašenijim klanom pričala je i Sanja Mihajlović majka Gorana Mihajlovića.

"Viđala sam se i pričala sa inspektorom Stolićem. Tek kada je uhapšen zbog odavanja službenih tajni klanu Veljka Belivuka stvari su mi bile jasnije. Imala sam utisak da sve što bi od mene saznao o sinu, o naši saznanjima prenosio je kriminalcima. Samo on je znao neke informacije koje su se kasnije pojavile", navela je Sanja Mihajlović.

Božidar Stolić je inače u januaru ove godine učestvovao je i u hapšenju Konstantinovića, koji je je navodno bio umiješan u šverc nakita vrijednog pola miliona eura. Nakon što je Konstantinović pušten na slobodu, njih dvojica su se sprijateljili, a pali su proteklog vikenda u raciji MUP zbog pokušaja iznude. Oni su negirali da su prijetili vlasniku restorana i pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrijednost u odnosu na stvarnu, kako je to tvrdio MUP.

"Nismo prijetili ni pokušali iznudu, već smo pregovarali o kupovini restorana", izjavili su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu.