Region

POTJERA ZA ODBJEGLIM ZATVORENIKOM U SRBIJI: Htio na auto-put, pa promijenio plan - završio u kanalu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedan policajac lakše je povređen u udesu koji se dogodio u Staroj Pazovi na kraju potere za zatvorenikom M. R. (21) iz okoline Golupca.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Potjera za odbjeglim zatvorenikom, koji je upravljao ukradenom "opel vektrom" sa lažnim tablicama, završena je sudarom u centru Stare Pazove. Bježeći od patrole novosadske policije, bjegunac je udario u "audi A4" koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Nakon toga je oštetio i policijsko vozilo koje ga je pratilo i od siline udarca upao u kanal. Tom prilikom lakše je povrijeđen i policajac iz vozila.

M. R. je ranije pobjegao iz Padinske Skele, automobil je ukrao u Despotovu, a identifikovan je u blizini Novog Sada.

"On je prvo pokušao da ode na auto-put, ali nije mogao da prođe naplatnu rampu. Okrenuo je vozilo kada je shvatio da bi mogao biti uhvaćen i zaputio se ka starom putu za Beograd. Novosadska policija ga je stigla u Staroj Pazovi. Hitna pomoć je na licu mjesta povrijeđenom policajcu pružila pomoć i on je dobro. Zatvorenik će uskoro biti vraćen u Padinsku Skelu", rekao je izvor blizak istrazi.

M. R. se tereti se za tri krivična djela, neovlašćeno korišćenje vozila, falsifikovanje automobilskih tablica i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Automobil je potpuno smrskan i prava je sreća što nema teže povrijeđenih. Izbio je čak i manji požar koji su vatrogasci brzom intervencijom ugasili. Hitna pomoć na licu mjesta pomogla je zatvoreniku, nakon čega je priveden. Policijska "škoda Oktavia" u udesu je ostala bez jednog točka.

Tagovi