Region

MAJKA SOTONA ČIJI JE ZLOČIN POTRESAO CIO REGION: Žurila da se otarasi tijela sina (3), pa otišla u policiju i rekla ovo!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Hrvatsku i region je šokiralo ubistvo djece od strane oca i nikada ga neće zaboraviti. Takođe neće zaboraviti stravičan slučaj kada je majka ubila svoje dijete i pokušala da prikrije zločin.

Izvor: Profimedia/Facebook/Printscreen

Hrvstaku, ali i cio region, potresao je stravičan zločin - otac je ubio svoje troje djece u porodičnom domu u luksuznoj zgradi. Austrijanac Harald Kopic (56) prvobitno je tabletama uspavao svoju djecu, a potom ih zadavio. Na žalost ovo nije jedini jezivi zločin u Hrvatskoj. Nikako ne možemo da zaboravimo majku monstruma koja je ubila trogodišnjeg sina.

Kjara Pašić (32), ili majka sotona kako je nazivaju u Hrvatskoj, 2017. godine je ubila svog trogodišnjeg sina Denisa. Nakon što ga je zadavila, stavila je njegovo tijelo u kolica i sa maloljetnom prijateljicom ih gurala po gradu, a sve u želji da prikrije zločin i otarasi se tijela.

Kasnije tokom večeri, kada je pao mrak, majka Kjara i njena prijateljica su krenule ka moru sa namjerom da tijelo mrtvog djeteta bace u vodu i kasnije sve prikažu kao nesrećan slučaj utapanja dječaka koji je nestao. Bacile su ga u stjenoviti plićak, a dječja kolica ugurale u šipražje pri odavno zapuštenoj kasarni.

Svega nekoliko sati nakon što je golim rukama zadavila sina, nešto iza ponoći, Kjara je ušetala u zgradu pulske policije i potpuno staloženo i mirno, prijavila nestanak sina Denisa. Policajcima u tom trenutku napamet nije palo da je majka ubica.

Policiji je ubrzo postalo sumnjivo što je majka nestanak djeteta prijavila tek šest sati kasnije, pa se stravično klupko zločina počelo odmotavati.

Majka i 14-godišnja djevojčica koja joj je navodno pomagala optužene su za brutalni zločin. Maloljetna djevojčica je bila štićenica doma i ranije je takođe bila problematična, a saznalo se da je navodno i sama zlostavljano dijete. Okrutna majka dobila je 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja.