Region

DOSIJE VELJINOG KOLJAČA KOJI JE ZVJERSKI MUČIO I UBIO LJEPOJU: Kuzman poznat po otmici maloljetnika - I NJEGA SJEKAO

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Marko Andrić je 2007. godine hapšen zbog učestvovanja u otmici maloljetnog košarkaša, sina niškog političara, a sada će odgovarati za ubisvo Milana Ljepoje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/YouTube/Printscreen/Pink TV/MUP

Marko Andrić Kuzman iz Niša, koji je optužen za učešće u ubistvu Milana Ljepoje, a uhapšen je sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, pozatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, zvanog Mare Mesar, javnosti je postao poznat još 2007. godine nakon otmice maloljetnika.

Krvavi klan razbijen je u februaru, a za sada se tereti za sedam surovih likvidacija, otmicu, silovanje i trgovinu drogom i oružjem. Podignuta je optužnica protiv 32 osobe, a pojedini prije ovoga nisu bili osuđivani.

"Andrić je 2007. godine hapšen zbog učestvovanja u otmici maloljetnog košarkaša, sina niškog političara. Mladića je, kako se sumnjalo, sa još dvojicom oteo kod hale "Čair", uvukao u auto, pa odvezao na brdo Vinik gde su ga zlostavljali, tukli štanglom, sjekli žiletom i gasili cigarete po njemu. Andrić je osuđen i zbog nelegalnog pištolja", podseća izvor, piše Kurir.

Kuzman je nakon puštanja presretnutih razgovora pripadnika klana svrstan u grupu brutalnih ubica. Umiješan je u ubistvo Milana Ljepoje.

Marko Andrić na prvom snimku koji je mešu dokazima šalje glasovnu poruku Velji Nevolji sa skremblovanog telefona, a tema je navodno ubistvo Milana Ljepoje iz Niša. Drugi razgovor, prema nezvaničnim informacijama, snimljen je nakon ubistva, a Kuzman navodno prenosi poruku Belivuka saradnicima likvidiranog Ljepoje da je rat završen i da ih neće dirati.

Prema pisanju beogradskih medija, Belivukova grupa likvidirala je Ljepoju jer je navodno planirao da ubije Marka Andrića. Navodi se da su ga početkom novembra prošle godine namamili da dođe iz Niša, gdje je živio, u Beograd. Na parkingu u blizini "Laste", na autoputu ka Nišu, u kolima "pasat" sačekao ga je osumnjičeni Dejan Tešić i odvezao do kuće u Ritopeku koju je grupa koristila za kriminalne radnje, tvrdi tužilaštvo.

Tu su ubili Ljepoju, a potom pokušali da unište tragove tako što su spalili njegovu odeću i koristili hemijska sredstva kako bi očistili prostorije i otarasili se leša.

Pripadnik bande "Pink panteri“ Milan Ljepoja zvjerski je mučen u kući strave u Ritopeku puna 24 sata, a njegovo raskomadano tijelo je u više navrata iznošeno odatle „opel astrom“.