Region

Albanci odbili predlog predsjednika Srbije za rješenje nove krize na Kosovu i Metohiji!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će večeras objasniti i zašto je morao da odbije predloge koje su Albanci, preko posrednika, uputili Beogradu.

Izvor: TV Happy/Screenshot

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rješenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između sjevera Kosova i Metohije i centralne Srbije, ali je albanska strana odbila taj predlog.

Tim povodom predsjednik Srbije bi trebalo da se obratiti javnosti danas oko 18 sati, kaže izvor iz kabineta predsjednika te zemlje.

"Sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom razgovarao sam o teškoj krizi na Kosovu i Metohiji. O svemu što se zbiva na sjeveru pokrajine uskoro ću obavestiti javnost", objavio je Vučić na svom Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Da podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je za sutra za 10 časova sazvao hitan sastanak Savjeta za nacionalnu bezbjednost te zemlje na kojem će učestvovati svi šefovi specijalnih jedinica.