Region

VELJA I MARE TRAŽILI POVIŠICU OD ZVICERA: Miljković tvrdio da vođa kavčana samo ZGRĆE LOVU! Tjerao Belivuka na OVO

Autor Kristina Stevović Izvor Kurir

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, koji su sarađivali sa navodnim vođom "kavčana" Radojem Zvicerom, bili su navodno kivni na njega smatrajući da su za svoje "usluge" malo plaćeni.

Izvor: MUP Srbiije

Policija došla do poruka koje su razmjenjivali, a u kojima su oni navodno tvrdili da Zvicer bez njih ne bi postojao i nazivali njega i njegove saradnike nesposobnima i glupima.

Pretpostavlja se da je prvi pobunu u redovima beogradskog ogranka kavačkog klana uneo Marko Miljković, inače Veljina desna ruka. On je često prigovarao tvrdeći da sve rade on i Belivuk, a Zvicer zgrće lovu.

Izvor: Kurir

Belivuk, koji nije smio da se suprotstavi Zviceru, u početku je pokušavao da smiri situaciju, ali je kasnije i sam počeo da kuje zavjeru šefu iza leđa.

- Smatrali su da zaslužuju veći dio kolača - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je sukob eskalirao nakon ubistva Alana Kožara iz Bara i Damira Hadžića iz Užica u julu prošle godine na Krfu.

- Sve ukazuje na to da je njihovo ubistvo, kao i likvidacije dvojice vođa "škaljaraca" u Atini par meseci ranije organizovao Belivuk po nalogu Zvicera. Nakon ubistva na Krfu Miljković je otvoreno počeo da govori protiv Zvicera, smatrajući da su malo plaćeni za svoje prljave poslove - objašnjava sagovornik.

Izvor: Privatna ahiva

Pod Miljkovićev uticaj vrlo brzo pao je i Belivuk, koji je počeo da priča da bez njega Zvicer ne bi ni postojao, te da su "Crnogorci nesposobni" da bilo šta urade bez njih.

Nezadovoljstvo se polako kuvalo i u januaru ove godine Belivuk i Miljković konačno su dobili priliku da traže "povišicu" kada ih je u goste pozvao Radoje Zvicer.

Probali su da ispeglaju stvari i izvuku više keša od Zvicera i očigledno su u tome uspjeli jer je u jednoj poruci do koje je došla policija Belivuk svojim saradnicima u Beogradu poslao poruku: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce".