Region

ŽURKA DO 11 UVEČE: Završena Prajd šetnja u Beogradu, slijedi đuskanje i muzika u parku Manjež (FOTO/VIDEO)

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

U Beogradu je održana Parada ponosa "Beograd Prajd 2021". Učesnici Prajda, predvođeni pop zvijezdom Natašom Bekvalac, prošetali su ulicama Beograda.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Beograd Prajd je počeo u 16 sati u parku Manjež. Na ulicama je već od poslijepodneva bio veliki broj ljudi koji su se uputili ka Manježu, ali i dosta policije koja obezbjeđuje skup.

Prajd je počeo prema planu okupljanjem u 16 časova, a u centru pažnje bila je Nataša Bekvalac, koja je došla kao "kuma prajda".

Zatvorene su bile ulice Gavrila Principa, Balkanska, Admirala Geprata, Kneza Miloša i Terazije sa okolnim prilazima. Šetnja je krenula iz parka Manjež oko 17:15 časova.

Nakon govora organizatora i kume ovogodišnjeg prajda Nataše Bekvalac, i šetnje centralnim gradskim ulicama, Beogradski prajd se vratio u park Manjež gdje je napravljena žurka za učesnike manifestacije.

Na ovogodišnjoj šetnji pojavio se i ambasador SAD Entoni Godfri, koji je podržao događaj.

Poslije uvodnog programa, šetnja je krenula iz tzv. Prajd parka (parka Manjež) trasom: Nemanjina (do Vlade Srbije), Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Trga Nikole Pašića i ponovo do Manježa. U tom parku je potom počela žurka koja će trajati do 23 sata.

Na njoj nastupaju kuma Prajda Nataša Bekvalac, kao i MC Sajsi, Sara Jo i Bojana Vunturišević. Pogledajte detalje ovogodišnje šetnje zabilježene okom kamere našeg reportera:

Pogledajte i fotografije pred sam početak manifestacije u galeriji:

Tagovi