Region

DANAS SE RJEŠAVA MISTERIJA JELENINOG UBISTVA! Stručnjaci otkrivaju da li je Zoran isključio telefon na 26 minuta

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Preispituje se iskaz vještaka koji tvrdi da je Marjanović ugasio mobilni na 26 minuta za vrijeme ubistva pjevačice. Svjedočiće stručnjaci iz Telekoma.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Pred Višim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči. Biće saslušani predstavnici Telekoma, kako bi se uvidjelo da li je gasio telefon neposredno prije ubistva.

U analizi je vještak naveo da je Marjanović u vrijeme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta. Te tvrdnje je ponovio i pred sudom. Zbog toga su reagovali Marjanovićevi branioci te su tražili njegovo izuzeće, a zatim i saslušanje predstavnika Telekoma.

Advokati optuženog tvrde da su nabavili izvještaj Telekoma koji je suprotan navodima vještaka, a u kom se navodi da bi isključivanje telefona moralo biti registrovano. Stručnjaci iz Telekoma treba da svjedoče da li je to ovdje bio slučaj, jer Marijanovićevi advokati tvrde da nije.

Optuženi Zoran Marjanović je još na početku suđenja u novembru 2019. godine iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja je bila pjevačica. On je optužen za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora, a brani se sa slobode. Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maljoletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka.

Marijanović se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. On je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.