Region

SUZE MAGARCA POTRESLE REGION - VODILI GA U KLANICU! "Počeo je da plače, naježio sam se!"

Autori Gordana Bojanić BBC na sprskom Izvor mondo.rs

Nišlija Dušan Stojanović sačuvao je magarca Mihajla od sigurne smrti.

Izvor: Youtube/ ZooPlanetNis

Dušan Stojanović koji je vlasnik prihvatnog centra za životinje saznao je da jedan njegov sugrađanin hoće da proda svog petogodišnjeg magarca, te je odmah otišao kod njega kako bi sprečio da ova životinja "završi u kobasicama". Tokom razgovora sa vlasnikom, magarac je mirno pasao travu, a onda se desilo nešto što je Dušana poprilično iznenadilo.

"Pričamo nas dvojica i magarac u tom trenutku podiže glavu i počinje da njače i prilazi i naslanja mi glavu na stomak. Ja ne mogu da verujem, krećem da ga mazim, nikad za ovih 15 godina kako radim takva situacija mi se nije desila, mene je to toliko pogodilo", opisuje Dušan trenutak kad je potpuno prelomio da će životinju povesti sa sobom.

Inače, vlansik je rešio da proda "na kilo" te su zajedno otišli do vage u selu.

"Kad smo ga utovarili u prikolicu počinje da plače. Kreću mu suze. Verovatno je osetio da se nešto dešava”, prepričava Dušan za BBC na srpskom, dodajući da je Mihajlo plakao sve vreme i nakon završetka merenja, što je on snimio mobilnim telefonom.

Kad su stigli u prihvatni centar “ZOO kutak” zavladao je muk što nije uobičajeno.

"Ušli smo na kapiju, tišina, a obično sve životinje reaguju kad stigne neka nova, ovo je bio totalni tajac", prepričava Dušan, dok je novajlija odahnuo.

"Drugi magarac je prišao, ponjuškao ga i ovaj je samo udahnuo i izdahnuo, kao: 'Uf, e sad sam na sigurnom'. Cela situacija je bila neverovatna, ja sam se naježio i pomislio: ‘Bože, ne mogu da verujem'", prepričava Dušan.

Dok je bio na povocu prethodnog vlasnika Mihajlo se otimao, a sa Dušanom je je hodao mirno kao da se "poznaju 10 godina”.

Magarac Mihajlo
Izvor: YouTube/ ZooPlanetNis

Magarac je, prema Dušanovim rečima, prethodno korišćen za vuču i jahanje. Kad je njihova priča postala hit na društvenim mrežama pojavili su se komentari da to nisu suze nego konjuktivitis, ali Stojanović odbacuje to kao mogućnost.

"Zna se kako konjuktivitis izgleda, prati ga gnojni iscedak, radio sam u veterini i radim i dalje. Ovo su suze koje kaplju. Samo je pitanje da li su suze radosnice ili je bio zbunjen jer nije znao gde će da ide. Posle toga, ne možete da verujete koja radost, pozovem ga, a on prilazi", zadovoljno prepričava mladić koji životinje voli odmalena.

Inače, u Dušanovom "ZOO kutku" boravi oko 180 životinja - više od 30 vrsta. Pored pet magaraca tu su i srndaći, konji, činčile, zečevi, rode, čaplje, sove, orlovi... Sve više posetilaca dolazi vikendima, a posetioci su ujedno i pomagači prebivališta pošto se mahom tako finansiraju.

Tagovi