Region

BOJA SAKOA ANGELE MERKEL UVIJEK ŠALJE PORUKU: U Srbiju je došla u ovoj nijansi - evo šta to znači! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Njemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u zvaničnu posjetu Srbiji.

Izvor: Printscreen/Pink TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je njemačku kancelarku Angelu Merkel na aerodromu "Nikola Tesla", nakon čega je organizovan svečani doček ispred Palate Srbija. Kancelarka i predsjednik Srbije će nakon toga imati razgovor nasamo.

Međutim, ono što intrigira svjetsku javnost već godinama je jednostavan stil odijevanja od kojeg njemačka kancelarka nikada nije odustala. Neki bi čak rekli da se oblači "dosadno", ali pantalone i sakoi s tri ili četiri dugmeta u kojima je uvijek možemo vidjeti, nisu tu "tek tako".

Mnogi spekulišu da boja sakoa Angele Merkel otkriva njene namjere i raspoloženje kada je u pitanju određena prilika.

Tako, Merkelova bira mirnije boje za formalne nacionalne događaje, dok su jarke boje rezervisane za međunarodne ili manje formalne događaje. Za siv sako opredjeljuje se za sastanke jedan na jedan, dok bež i bijelo oblači kada želi da pošalje poruku mira.

Plavu boju voli da nosi na putovanjima u inostranstvo. Prije svega, ova boja joj veoma dobro pristaje, a prema stručnjacima ona odaje utisak objektivnosti, skladnog reda i važnosti.

"Angela preferira ružičastu, narandžastu i ljubičastu boju tokom neformalnih sastanaka kako bi izrazila optimizam, radost i otvorenost", rekao je jedan stručnjak.

Crvena boja simbolizuje moć i energiju, pa Merkel nikada ne vodi partijske pregovore u sakou ove boje. Ovo ne može biti slučajnost, već suptilan potez moći, smatraju mnogi.

S obzirom na to da je u zvaničnu posjetu Srbije stigla u sakou bež boje, to kao što je već pomenuto, znači da želi da pošalje poruku mira svojim dolaskom!