NOVI DETALJI

PROVALJENA TAJNA ŠIFRA KLANA VELJE NEVOLJE U OGLASIMA: Ovako objavljuju poruke iz zatvora, ĆEVABDŽINICA PRIMA PORUDŽBINE

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Klan Veljka Belivuka posle sedam mjeseci iza rešetaka navodno je poslao poruku da će ponovo praviti ćevape od svojih žrtava, piše Kurir.

Izvor: Kurir/Dado Đilas, Zorana Jevtić

- Čevabžinica "Veljko i Marko" sve vrste porudžbina. Humska 1. Beograd - glasi oglas u rubrici "Dostava hrane" koji je objavljenu jednim poznatim srpskim dnevnim novinama.

Novinari su pozvali brojeve telefona navedene u oglasu, a ispostavilo se da je prvi broj centrala dnevnika koji je objavio oglas dok se na drugom broju nalazi uprava FK Partizan, navodi Kurir.

- Dobili ste telefon na Partizanovom stadionu, ne znamo o čemu pričate, kakvi ćevapi - bio je zbunjen sagovornik.

Za sada nema odgovora na pitanje ko je platio pomenuti oglas i da li je donesen lično ili poslat mejlom, naglašava Kurir.

Izvor: Kurir/ Printscreen

 Krvoločni srpski ogranak kavačkog klana, podsjetimo, koji se skrivao iza plašta navijača Partizana, imao je svoj štab baš na stadionu u Humskoj 1 pa je mafijaška poruka sasvim jasna:

- Ne odustajemo ni od novih zločina ni od južne tribine!

U bunkeru na stadionu policija je otkrila oružje, među kojem i snajper kojim je navodno planirana likvidacija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, podsjeća Kurir.

Oglas je prema riječima stručnjaka dokaz da Belivukovi saradnici koji su i dalje na slobodi ne miruju i da su u stalnom kontaktu sa svojim šefom.

- Poruke koje su se našle u dnevnim glasilima, upućene od organizatora narko-mafijaškog klana, upućuju da njihova djelatnost i dalje funkcioniše. Sa druge strane, poruka je za sve njihove vojnike da će, ako prekrše omertu, zakon ćutanja, završiti u njihovoj ćevabdžinici, kao i prethodnici. Smatram da država i bezbjednosni organi moraju što preij da reaguju. U suprotnom možemo izgubiti bitku sa ovim zlom što bi ostavilo dalekosežne posledice po građane i državu - kaže prof. dr Miroslav Bjegović.

Božidar Spasić, nekadašnji operativac DB, kaže da je prenošenje poruka iz zatvora uobičajena praksa.

- Poruke idu preko posrednika, najčešće advokata ili podmićenih stražara, a na kraju završe u nekom oglasu, kao što je ovdje slučaj, ili na društvenim mrežama. Što se konkretno ovog oglasa tiče, tu se vjerovatno misli na kuću u Ritopeku i cilj je da se pošalje poruka da se sklone tragovi koji su eventualno dosad ostali neistraženi. Istraga je i dalje aktuelna tako da bi ovaj oglas svakako policija trebalo da ispita - smatra Spasić, zaključuje Kurir.