Region

SRPSKI "PINK PANTER" POŠAO NA MORE, ZABORAVIO DA JE NA POTJERNICI?! Uhvatili ga Hrvati na granici

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir Izvor Slobodna Dalmacija

Užičanin Saša Z. (41) uhapšen je kada je sa suprugom, inače doktorkom i maljoletnim djetetom krenuo na ljetovanje u Hrvatsku. Na saslušanju tvrdio da je građevinski radnik.

Izvor: Polizei Deutschland

Saša Z. (41) iz Užica uhapšen je kada je sa suprugom i maloljetnim djetetom pokušao da ode u Hrvatsku na ljetovanje, pošto je na graničnom prelazu utvrđeno da je za njim raspisana Interpolova potjernica zbog sumnje da je kao član Pink pantera učestvovao u pljački u Njemačkoj.

On se, prema nezvaničnim informacijama sumnjiči da je prije 15 godina, 2006. u bavarskom gradu Kempten oko 11 sati ujutru ušao u zlataru "Muler" sa jednim saučesnikom. Uperili su pištolje u prodavca, čekićem razbili staklene izloge i u torbe potrpali satove vrijedne oko 200.000 eura.

"Saša Z. uhapšen je na graničnom prelazu Vinjani Gornji kod Imotskog, nakon što je na granični prelaz iz Bosne i Hercegovine došao u subotu nešto iza 16 sati u automobilu marke 'suzuki' beogradskih registarskih oznaka. S njim su u vozilu bili njegova supruga, inače doktorka i maloljetno dijete, a stigli su u Hrvatsku kako bi ljetovali u Rogoznici", prenijela je Slobodna Dalmacija.

Kako navode, čim je Saša Z. predao dokumenta graničnoj policiji, na ekranu je iskočilo obavještenje da je za njim raspisana potjernica i on je odmah uhapšen a potom sproveden u sud, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Pred sudom je negirao svoju umiješanost u pljačku od prije 15 godina u Bavarskoj, tvrdeći da je zadnji put u Njemačkoj bio prije desetak godina, kao građevinac i da je znao da ga vlasti te države traže, pa se zbog toga nikada više tamo nije vraćao. Prvo je odbijao da pristane na izručenje Njemačkoj, međutim, pošto je čuo argumente sudije pristao je na to da po skraćenom postupku bude predat njemačkom Interpolu, prenosi Slobodna Dalmacija i navodi da se njegovo izručenje očekuje u narednih desetak dana.

Srpskom Pink Panteru u Njemačkoj prijeti kazna do 15 godina zatvora. Inače, Saša Z. je navodno hapšen i u Srbiji 2016., zbog sumnje da je učestvovao i u pljački radnje "Hansen" u Hamburgu 2014. godine. Kako se sumnjalo, on je tada sa saučesnikom Milošem J., takođe iz Užica, glumeći kupca, danima obilazio skupocjenu radnju i raspitivao se za satove marke "Patek Philip".

Navodno, dobro su osmotrili gdje stoje najskuplji komadi, kakvo je obezbjeđenje i gdje su kamere. U vrijeme najveće gradske gužve u Hamburgu, 20. oktobra 2014., kako se sumnja, upali su u zlataru, izvukli pištolje i uz prijetnju da će ubiti radnike, iz staklenih vitrina pokupili 40-ak skupocjenih satova i pred brojnim prolaznicima, koji su ih čak i fotografisali, pobjegli kroz gradsku gužvu na skuteru. Njemačka policija, brzo posle spektakularne pljačke, pronašla je skuter, odjeću koju su nosili kao i oružje za koje je utvrđeno da nije bilo napunjeno, ali su pljačkaši uspjeli da umaknu.

Tagovi