Region

"VELJOVIĆ JE UHAPŠEN JER SUVIŠE ZNA" HAOS U STUDIJU, SUKOB ČANKA I VODITELJA ZBOG DEŠAVANJA NA CETINJU (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nenad Čanak je bio nezadovoljan pitanjima i reagovao je burno.

Nenad Čanak gostovanje TV Prva
Izvor: TV Prva

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, jutros je gostovao u jutarnjem programu TV Prva. Tokom trajanja emisije došao je u okršaj sa voditeljem i novinarom Filipom Čukanovićem. Govorilo se o Čankovom boravku na Cetinju u vrijeme ustoličenja mitropolita Joanikija. U emisiji lider LSV optužio je voditelja da je nevaspitan, da "prelazi granicu dobrog ukusa", a sve vrijeme ga je oslovljavao sa "mladi čovječe".

Nenad Čanak govorio je o svom boravku na Cetinju, uoči ustoličenja mitropolita Joanika, kao i o tome o čemu je pričao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Istakao je zašto je bio tamo, i obrazložio kako on gleda na scene sa Cetinja, a naročito na nemire koji su izbili.

Od samog početka gostovanja atmosfera u studiju je bila uzavrela, Nenad Čanak se u više navrata bunio se da mu voditelji ne daju da priča. Ulazio je u raspravu sa njima, povodom pitanja, a u jednom momentu je i povisio ton, na šta je voditeljka reagovala riječima "ne morate da vičete".

"Kako da dam odgovor kad vi mene stalno prekidate?", odbrusio je novinarki lider LSV.

Voditeljka je tada obrazložila prekidanje time da gost ne daje konkretan odgovor.

Nakon toga rasprava se nastavila kada je prilikom pitanja Čukanović upotrijebio frazu da Srbija "želi ponovo da pripoji Crnu Goru". Sporna riječ je bila "ponovo".

"Jeste li vi to rekli "ponovo", pitao je Čanak, a voditelj je tvrdio da nije.

"Jeste - Ne", "Jeste - Ne" - natezali su se u studiju.

Nenad Čanak je potom tvrdio da to žele "ljudi iz sjenke koji upravljaju našim životima jer su u aparatu, a aparat podešavaju da radi ono što oni hoće", a kada je postavljeno pitanje da li oni imaju ime spomenuo je pisca Matiju Bećkovića.

"Matija Bečković napiše pismo Joanikiju da ako ne bude ustoličenja na Cetinju, može da očekuje posledice", počeo je da obrazlaže lider LSV

"Znači, Matija Bećković hoće da Crna Gora bude u sastavu Srbije?", prekinuo ga je podpitanjem Čukanović, a Čanak je odgovorio sa - Recimo!.

"I Matija Bećković odlučuje o tome i pita se", insistirao je dalje Čukanović.

"Naravno da ne, i ovo što radite je nekoretno. Tražili ste ime, a ja vam dajem primjer. To nije pitanje jednog čovjeka, već klupčeta zmija koje žive u Beogradu, kojem ako stanete na rep i ne znate koja će vas ujesti", grubo je govorio Čanak.

Voditeljka je tada najavila reklame, ali je Čukanović htio da razjasni još neke stvari.

Situacija se usijala kada je Filip Čukanović postavio pitanje o njegovoj izjavi da mitropolit Joanikije nije smio sebi da dozvoli da ona onaj način bude ustoličen.

"Da li mislite da mu je bilo prijatno, kako da ne dođe, priznao bi poraz pred ljudima koji organizuju političke skupove na Cetinju, onih koji ruše Mila ili Milo sam, zavisi koga pitate", govorio je Čukanović.

"Nije to organizovao Đukanović", branio je prijatelja Čanak.

"Dobro, to nam je jasno da zastupate njegovu stranu, i posle vam smeta što kažu da uzimate pare od Đukanovića. Ne kažem da uzimate, samo kažem... ", nije stigao da dovrši Čukanović.

"Mladi čovječe sad prelazite granicu dobrog ukusa", odbrusio je Čanak.

"Filip, nemojte to mladi čovječe to je takođe granica dobrog ukusa", uzvratio je Čukanović.

Rasprava je poprimala kroz tok razgovora sve oštriji ton.

Tagovi