Region

FATALNU "CRNU JASMINU" ZNA CIJELO PODZEMLJE: U prvog vjerenika ispraznila šaržer, drugog izbola - evo gdje je sada!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Jasmina Cvetković, koju su mediji prozvali "Crna Jasmina", šest godina je provela u zatvoru zbog ubistva vjerenika Aleksandra Paunovića (22), zvanog Mali Paun, 2000. godine, a 2014. je uhapšena zbog novog ubistva. Tog puta žrtva je bio njen dečko Milan Tomović (38).

Izvor: Kurir/Printscreen/Facebook/Printscreen/PULSASFALTA

Aleksandar Paunović, prva žrtva Jasmine Antonijević (kasnije Cvetković), postao je svojevremeno poznat jer je kao petnaestogodišnjak ubio Dejana Marjanovića Šabana, jednog od šefova kriminala i trgovine drogom na Zvezdari. Zbog toga je kao maloljetnik proveo dvije i po godine u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, a ovo ubistvo je ovjekovečeno i u filmu "Vidimo se u čitulji".

Antonijević je tad nakon ubistva, izjavila da je Paunović, s kojim se vjerila četiri dana prije ubistva, svakodnevno šamarao i tukao. Pretukao je prije kobnog dana desetak puta, jednom čak i bejzbol palicom. Na lijevoj podlaktici joj je urezao slovo P, a imao je običaj i da ispali metak iz pištolja pored nje, pričala je Jasmina u istrazi.

Kobnog dana se poslednji put zaletio prema njoj i kako je je tada rekla, toliko se uplašila da je mislila da će je ovog puta zaista ubiti. Vidjevši, kako je navela, njegov ubilački pogled i osmjeh, zapucala je i pucala sve dok se pištolj nije zakočio.Pošto je pao na vrata, nije mogla da izađe iz stana na Crvenom krstu, već je iskočila kroz prozor.

Na suđenju u februaru 2001. godine, Jasmina Antonijević osuđena je na šest godina zatvora zbog ubistva vjerenika Aleksandra Paunovića zvanog Mali Paun. Tada joj je sud izrekao i mjeru obaveznog liječenja od narkomanije. Pred odlaska u zatvor promijenila je prezime Antonijević u Cvetković.

Kobno završio i sledeći izabranik

Novo ubistvo se dogodilo u oktobru 2014. godine u beogradskom naselju Miljakovac. Jasmina je u tom trenutku bila već više od sedam godina na slobodi i u vezi sa Milanom Tomovićem koga je tada u stanu njegovog prijatelja Vladimira Petrovića, ubila ubodom noža. Komšije su tada tvrdile da su njih dvoje često posjećivali Petrovića i da su svakodnevno sjedjeli u parku ispred zgrade. Zločinu je prethodila žustra svađa, a komšije su navele da se galama čula još od ranih večernjih sati.

Cvetkovićeva je nakon ubistva pozvala policiju, a potom pobjegla iz stana. Uhapšena je nekoliko sati kasnije u kući rođaka u naselju Vranić, u okolini Beograda.

Tvrdila da se kaje!

"Žao mi je, kajem se što sam ubila Milana! Mnogo sam ga voljela!Vitlala sam nožem ka njemu, a onda sam izašla iz stana. Nisam ni znala da sam ga ubola...", ovim riječima se navodno u tužilaštvu pravdala Jasmina Cvetković te 2014. godine odmah nakon hapšenja, koja je rekla da je Milana Tomovića poznavala duže od 20 godina i da su u vezi bili oko godinu dana.

"Dvaput me pretukao. Za to vrijeme me je dvaput ozbiljno pretukao. Htio je da imamo dijete, pa sam skupljala pare za vještačku oplodnju, a u petak je trebalo da odem kod ljekara da dam krv. U četvrtak me je pozvao pijan. Želio je da se vidimo, a kad smo se našli, počeo je da prijeti da će me ubiti. Na Banjici je nasrnuo na mene i tukao me je, ali sam nastavila da idem s njim", rekla je Jasmina.

Ona je dodala da joj je Milan tražio novac za heroin.

"Zajedno smo se nadrogirali, a onda smo otišli u stan Vladimira Petrovića i tamo se opet posvađali. Udario me je stolicom u leđa, zgrabio nož i krenuo na mene, a ja sam mu poturila stolicu. Nož mu je ispao, a ja sam ga podigla", navodno je rekla Jasmina i istakla da je u tom trenutku izašla iz stana.

"Vladimir je tada dotrčao i rekao mi da je Milan uboden. Ja sam telefonom pozvala prijatelja, koji me je potom odvezao u Vranić. Bila sam kod njega, a ujutru se predala", ispričala je Jasmina.

Trenutno je iza rešetaka, jer ju je Viši sud u Beogradu osudio 2016. godine na 13 godina zatvora zbog ubistva Tomovića, a zbog zločina koje je počinila u javnosti je dobila nadimak Crna Jasmina i Cica ubica.

Tagovi