Prljavi poslovi

SLAĐA, JEDINA ŽENA U VELJINOM KLANU: Obavještavala vođe o kretanjima oko bunkera u Humskoj, USTUPILI IM VIKENDICU!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Slađana Slađa Sekulić (39) jedina je žena među više od 30 osoba optuženih da su kao članovi klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića učestvovali u teškim krivičnim djelima, piše Kurir.

Izvor: Kurir/Dado Đilas, Stefan Stojanović MONDO

Kurir otkriva ko je žena, inače majka dvoje djece čiji je suprug, bivši policajac iz Loznice Vlado Gerogiev (38), koji se nekada zvao Dejan Sekulić, takođe dio ove kriminalne organizacije.

Ovaj bračni par imao je, prema saznanjima iz istrage, određenu ulogu u hijerarhiji ove zločinačke organizacije. Georgiev je optužen da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Slađani Sekulić se na teret stavljaju ista krivična djela.

Kako Kurir saznaje, na saslušanju pred istražnim organima Slađana Sekulić se ovako branila:

- Ja sam samo žena, kao da bi mi oni rekli nešto..... Međutim, posle prvih rezultata istrage jasno je da je Slađana i te kako dobro poznavala Velju Nevolju i da je znala čime se ova kriminalna grupa bavi, kao i da je ona imala određenu ulogu u zločinačkoj hijerarhiji. Nedavno je javnost imala priliku da čuje snimak razgovora Veljka Belivuka, Vlade Georgieva i njegove supruge u kom njih troje pričaju kako koriste lažne pasoše tokom putovanja. U nastavku su se smijali i tome što Belivuk ne može da zapamti koje mu ime piše u dokumentima...

Ispucavanje snajpera

Istraga je, prema saznanjima Kurirovog izvora, utvrdila da je i ona imala svoju ulogu u radu klana.

- Sumnja se da je imala dvije firme preko kojih su obavljali razne poslove za potrebe grupe Veljka Belivuka. Utvrđeno je da je jedna od ovih firmi šila majice za navijačku grupu Principi, čiji su osnivači Belivuk i Miljković. Istraga je otkrila i da je sklopila ugovor o zajmu sa Belivukovom suprugom. Takođe, utvrđeno je da su ona i suprug iznajmili stan u Humskoj ulici u blizini stadiona Partizana kako bi obavještavali vođe klana o kretanjima oko njihovog bunkera. U jednom od presretnutih razgovora u decembru 2020. Slađana je suprugu davala informacije ko je sve dolazio na stadion i rekla mu da te "aktivnosti" javi Velji Nevolji. U tom stanu nađeno je i vatreno oružje - kaže  sagovornik Kurira i dodaje:

- Takođe je utvrđeno da su Slađana i njen suprug ustupili Belivuku i ekipi svoju vikendicu kod Tršića, gdje su članovi klana vježbali pucanje iz različith vrsta oružja, između ostalog i iz snajpera. Ova lokacija, koja se vodi na Georgieva, nalazi se na mirnom i izolovanom mjestu i okružena je šumama i livadama.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Optužnica na 322 stranice

Optužnica kojom je obuhvaćena i Slađana Sekulić napisana je na 322 stranice. Grupa koja je pala početkom februara sumnjiči se za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge. Istraga je vođena protiv 31 osobe, a terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje. Krivična djela grupa je činila u vikendici u Ritopeku, navodi se u optužnici. U posebnoj prostoriji koju su zvali "klanica" instalirali su industrijsku mašinu za mljevenje mesa, kojom su mljeli tijela ubijenih. Prilikom pretresa kuće,zaplijenjena je velika količina oružja i municije.

Ko je Vlado Georgiev, suprug Slađane Sekulić: Radio u policiji, promijenio ime, uveo ženu u posao

l Vlado Georgiev, uhapšeni član klana Belivuk-Miljković, ranije se zvao Dejan Sekulić, ali je prije nekoliko godina uzeo ime poznatog pjevača. On je bio zaposlen u beogradskoj policiji i nikada kao policajac nije bio zaposlen u Loznici. Otišao je iz MUP Srbije zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Prema pisanju medija, Belivuk je prije nekoliko godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na upravljanje Sekuliću. Sve do hapšenja taj podrum pića je služio za pranje para i zelenašenje. Georgiev je tada navodno u taj posao uveo i suprugu Slađanu.

- Prema saznanjima iz istrage, podrum je bio paravan za pranje novca - pisali su mediji nakon hapšenja Georgieva. Vlado Georgiev je postao i menadžer reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji je bio u zatvoru zbog marihuane. Da između klana i Raste postoji neka veza, postalo je jasno kada je na dan privođenja Belivukove ekipe u Makiš dovezen i Rastin džip. Kasnije je utvrđeno da je Belivukova grupa radila kao obezbjeđenje repera, dok je Georgiev bio njegov „menadžer“.

Slađa, Dijana, bivše i sadašnje žene, ljubavnice, starlete...

l Slađana Sekulić je jedina uhapšena žena u kriminalnom klanu. Interesantno je da je u toku istrage pominjano nekoliko žena u vezi sa ovom grupom - Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP Srbije, M. R., ljubavnica Veljka Belivuka, Belivukova supruga... Zbog povezanosti sa klanom u SBPOK su saslušavane starlete Milica Živanović, zvana Mimi Oro, i Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon.

Ona je bila u vezi sa Milovanom Tadićem, članom Belivukovog klana. Ivana Buha, bivša supruga svjedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, bila je u vezi sa Borisom Karapandžićem, jednim od uhapšenih Belivukovih saradnika. Starleta Aleksandra Nikolić pojavila se u majici zloglasnih Principa. Inače, prva dama kavačkog klana, bliskog Belivuku, jeste supruga odbjeglog vođe Radoja Zvicera Tamara Zvicer, zaključuje Kurir.