Region

BELIVUK BIO VUKODLAK, MILJKOVIĆ MILJAKOVAC, A LALIĆ LUZER! Otkrivamo kodna imena klana u AKCIJI "OTIMAČ"!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Veljko Belivuk i Marko Miljković u policijskoj akciji pod nazivom "Otimač", tokom koje su se prikupljali dokazi protiv njih prije nego što su uhapšeni 4. februara, imali su kodna imena Vukodlak i Miljakovac!

Izvor: MUPSrbije(Printscreen

Akcija u kojoj je u februaru razbijena kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dobila je naziv "Otimač", a policajci su i svakom osumnjičenom dali kodno ime. Kako izvor Kurira otkriva, policija, BIA i Specijalno tužilaštvo mjesecima su prikupljali dokaze i vršili operativnu obradu, a samo je mali broj ljudi znao da je Vukodlak zapravo Velja Nevolja, a Miljković Miljakovac.

Najpoznatija akcija "Sablja" isjekla "zemunce"

Najpoznatija policijska akcija u Srbiji do sada bila je "Sablja", sprovedena posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003, i zvanično je trajala duže od mjesec dana. Tokom nje, uništen je čuveni zemunski klan, čiji su pripadnici pohapšeni, a vođe Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum ubijeni.

- Posle akcije "Sablja" zemunski klan je prestao da postoji - podsjeća sagovornik Kurira i navodi da po mnogo čemu ta akcija podsjeća na akciju "Otimač", u kojoj je pritvoren Belivukov klan.

Tagovi