Region

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE I SILOVANJE JE TRAJALO 3 DANA: Mislili su da ih snima, a onda su ga uvukli u bunker ispod stadiona

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Optužnicom koja je podignuta prije nekoliko dana tereti se Veljko Belivuk zvani Vellja Nevolja i 30 članova okupljenih oko njegovog kriminalnog klana, za najmanje 5 ubistava, posjedovanje oružja, preprodaju droge i silovanje.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Krajem februara ove godine, zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe Belivuka trgovao drogom na stadionu Partizana, uhapšen je Aleksa Šejić (21) iz Vladičinog Hana, a posle sprovedene istrage osumnjičen je i za silovanje I. S.

Prema nezvaničnim informacijama, navijač Partizana iz Požarevca zlostavljan je jer su pripadnici kriminalne grupe sumnjali da ih prati i snima. Brutalno mučenje mladića, koji je takođe bio vatreni navijač Partizana, navodno je trajalo tri dana, a osim batina, preživio je i jezivo silovanje štapom i kuglama za bilijar, koje su mu gurali u analni otvor.

 "Šejić, koji je uhapšen posle ostalih članova Belivukovog klana, pritvoren je nešto kasnije. Najprije mu se stavljala na teret trgovina drogom za grupu. Na saslušanju u policiji je priznao da je u bunkeru na stadionu Partizana razmjeravao i miksovao drogu koju je nabavljao uhapšeni Milovan Tadić Miksa, ali silovanje nije pominjao. Međutim, daljom istragom se došlo do novih dokaza, pa je Šejić, inače konobar iz kafića koji su samo Belivukovi navijači koristili, osumnjičen i za silovanje jednog navijača", otkrio je izvor za Kurir.

Šejiću se po optužnici stavlja na teret da je u prostorijama restorana, takozvanom Veljinom bunkeru, tri dana, od 8. do 10. avgusta prošle godine, sa osumnjičenima Mijatom Simeunovićem i Milošem Selakom Lukićem tukao mladića, a potom ga i silovao.

"Kako se sumnja, oštećenog su zatekli ispred restorana s telefonom i na silu ga uvukli u prostorije koje su koristili kao kafić na stadionu. Zahtjevali su da im kaže ko ga je poslao, optužujući ga da je cinkaroš i da ih je pratio i snimao za pripadnike navijačke grupe Alkatraz. O tome su obavijestili Belivuka i Miljkovića, koji su izdali naređenje da ga muče", navodi on.

Žrtvu su navodno držali vezanu i naizmjenično tukli drvenom motkom, koja se polomila od siline udaraca.

"Šejić ga je potom, kako se sumnja, seksualno zlostavljao, dok su ostali to posmatrali", navodi sagovornik.

U bunker ispod stadiona Partizana ulazili su samo pripadnici klana. Tajne prostorije policija je pronašla odmah posle hapšenja 4. februara.

"Osim droge i oružja, u restoranu su odmah otkriveni i tragovi krvi, a na vještačenje je poslat čak i bris uzet iz frižidera. Istražiteljima je odmah bilo jasno da je i restoran mjesto zločina", otkriva izvor.

Silovani mladić pod pratnjom policije

I. S., koji je, kako se sumnja, brutalno zlostavljan, dobio je pratnju policije zbog straha posle onoga što mu se dogodilo. On je saslušan kao svjedok i navodno je ispričao da su ga navijači poznavali jer je redovno išao na utakmice Partizana.

"Rekao je da nije iz Beograda i da je toga dana iz Požarevca u Beograd došao turistički, najprije se prošetao Kalemegdanom, a onda otišao na stadion. Navodno, odmah su mu oduzeli telefon i pošto su u njemu pronašli poruke koje je razmjenjivao sa pripadnikom Alkatraza, počelo je mučenje", kaže izvor.