Region

UBICE S DIPLOMAMA: Pojedini članovi klana Belivuk-Miljković imaju fakultetsko obrazovanje!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Marko Miljković, zvani Mesar, koji je zajedno s Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu koja je počinila najmanje pet brutalnih ubistava, na saslušanju je iznoseći lične podatke izjavio da je nezaposlen, ali da je fakultetski obrazovan, piše Kurir.

Izvor: Kurir/MUP RS, Privatna Arhiva

Miljković je, kako Kurir saznajem rekao da je završio Fakultet za menadžment u sportu.

- Miljković nije jedini fakultetski obrazovani pripadnik surovog klana. Fakultet je završio i Srđan Lalić, koji je stručnjak za informacione tehnologije i bio je u grupi zadužen za Skaj telefone i tajnu komunikaciju, ali i za trgovinu bitkoinima. On je studije završio na privatnom fakultetu, a sada mu se na teret stavlja da je učestvovao u pet teških ubistava - otkriva izvor Kurira.

Dejan Tešić, prema njegovim riječima, sumnjiči se da je učestvovao u četiri ubistva, a prije zločina u kojima je učestvovao školovao se za policajca.

- Tešić je naveo da radi kao fitnes-trener, ali da je završio Višu školu unutrašnjih poslova. Fakultete, i to državni, Ekonomski u Beogradu, završili su i Vlado Georgijev i njegova supruga, inače jedina žena koja se našla u optužnici kao pripadnik ove kriminalne grupe, Slađana Sekulić. Milovan Tadić, koji je bio Belivukovo obezbjeđenje i koji je, kako se sumnja, bio zadužen za trgovinu narkoticima, izjavio je da je završio Visoku poslovnu školu - dodaje Kurirov izvor.

Teška ubistva

Kako kaže, interesantno je i da su se ostali, koji nisu visokoobrazovani, izjasnili kao profesionalci u različitim oblastima. Zloglasna braća Miloš i Marko Budimir, za koje je svedok-saradnik Bojan Hrvatin izjavio da su učestvovali u brutalnim mučenjima, kao i mljevenju žrtava, rekli su da su po zanimanju elektrotehničar i juvelir.

- Miloš Budimir je rekao da je elektrotehničar audio i video opreme, ali da radi poslove obezbjeđenja i da povremeno preprodaje polovne automobile i tako zaradi oko 2.500 eura mjesečno, dok je njegov brat Marko izjavio da je završio srednju politehničku školu i da je zapravo juvelir, a ne ubica - otkriva izvor Kurira. Među optuženima je i Nemanja Đurić, koji se sumnjiči za čak četiri likvidacije, a na saslušanju je rekao da je kuvar.

Zvanično nezaposleni

- Većina njih zapravo su nezaposleni ili rade za nekoliko stotina eura, ali su vlasnici skupih kola, nekretnina i lokala, a kod pripadnika grupe je zaplijenjeno i više od 10 „roleks“ satova - pojašnjava sagovornik Kurira i dodaje da su novac ulagali u privatne poslove, auto-placeve, rentakar agencije, servise i druge lokale.

- Vlade Draganić, koji je prema optužnici ustupio kuću u Ritopeku Belivuku i Miljkoviću, ali i sam učestvovao u svih pet ubistava, držao je i kafić u centru Beograda, imao zemlju na periferiji - otkriva izvor Kurira i podsjeća da se grupa sumnjiči da je namamila, mučila, ubila, a potom samljela Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Belivuk završio srednju školu: Radim u podrumu pića za 500 eura

l Veljko Belivuk, koji se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu i ostalim članovima davao naloge koga i kako da ubiju, izjavio je da je numerički tehničar, sa srednjom školom, ali da radi kao koordinator u podrumu pića i mjesečno zarađuje 500 eura. - Nije objasnio odakle mu kao radniku podruma pića skupi automobili, stan, kuća u izgradnji, ali i više od 30.000 eura u kešu u stanu od preko 80 kvadrata. Jasno je da ova njegova izjava ne može da se uzme kao istinita - kaže izvor Kurira.

Jedina žena u klanu: Slađanin suprug bio Rastin menadžer

l Slađana Sekulić, jedina žena na optužnici, koja je završila ekonomski fakultet, izjavila je da radi u veleprodaji pića i garderobe za 500 eura mjesečno. Ona i njen suprug, koji je inače i estradni menadžer, koji se sada zove Vlado Georgiev, a dok nije promijenio ime bio je policajac Dragan Sekulić, žive u Loznici. Inače, Georgiev je navodno bio menadžer repera Stefana Đurića Raste, i posle njegovog hapšenja je zaplenjen i džip koji je reper vozio, zaključuje Kurir.

Tagovi