Region

GOKSI IM PSOVAO SVE PO SPISKU DOK SU GA UBIJALI: Belivuk i Miljović nisu mogli da vjeruju - nije htio da moli za život!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije juče je podiglo optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i 29 članova njihove kriminalne organizacije, a danas je porodica ubijenog Gorana Veličkovića Goksija održala pomen u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/kurir

Klan oko Belivuka se za sada tereti za najmanje pet ubistava, među kojima je i Veličković koji je navodno svojom mirnoćom iznenadio ubice.

Bojan Hrvatin, jedan od svjedoka saradnika izjavio je da je Veličković kada je shvatio da će ga najprije mučiti pa ubiti počeo da upućuje žestoke psovke Belivuku i Miljkoviću.

 "Marko Miljković mi je rekao da se Goksi dobro držao i da je bio najhrabriji. Rekao mi je da ga je lično ubio jednim udarcem sjekirom. Kazao je da ga je dobro pogodio pa nije morao da ga udari dva puta", naveo je Hrvatin.

Fotografije zločina su poslali i nekadašnjem vođi Partizanovih navijača Milošu Radisavljeviću Kimiju, dodao je on.

Ubice su u telefonskim razgovorima do kojih je došla policija, komentarišući mučenje i likvidaciju Goksija pominjale: Ovaj je lud... Definitivno je lud...Nisam ni mislio da će da moli za život...".

Na pomenu koji je danas održan među prvima se ispred Saborne crkve pojavila Goranova neutješna supruga Jelena zajedno sa njegovom porodicom. 

"Goranovo ime svakodnevno se spominje u novinama i sve je već rečeno. Trenutno nismo u stanju da govorimo. Razumite nas", rekli su najbliži iz Goksijeve porodice.

Dok se ispred Saborne crkve okupljala najuža rodbina i prijatelji Veličkovića ulicom je odjeknulo skandiranje grupe navijača Partizana koji su sa Milošem Radisavljevićem Kimijem na čelu i svi u istim majicama došli da se oproste od vođe podgrupe "Jang bojs".

Goksi, bićeš uvijek dio nas" i "Gore na nebu armija prava", bilo je ispisano na majicama.

Na Dorćolu je danas osvanuo i mural sa Goksijevim likom.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Podsjećamo, Goran Veličković je poslednji put viđen 3. avgusta oko 16.30 sati u Višegradskoj ulici u centru Beograda i od tada mu se izgubio svaki trag.

Prema podacima iz policijske istrage Veličković je na prevaru namamljen u "kuću smrti" u Ritopeku gdje su ga mučili i ubili, a potom i iskasapili njegovo tijelo. Jezivu fotografiju zločina su zatim poslali šefu suprotstavljenog navijačkog klana Filipu Koraću.

Belivuk i Miljković i njihova kriminalna grupa zasad se optužnicom sumnjiče za monstruozna ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića.

Tužilaštvo je predložilo doživotne kazne zatvora za Belivuka i Miljkovića.