Region

OTKRIVENO KO SE KRIJE IZA ŠIFROVANIH IMENA SA JEZIVOG SNIMKA: Velja je "Vepar", Mile "Kapetan", a evo ko je SOPRANO

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

U javnosti se juče pojavio audio snimak na kome se navodno čuje kako Velja Nevolja I Marko Miljković sa svojim saradnicima namamljuju Lazara Vukićevića u "Kuću strave" u Ritopeku.

Izvor: Mup Srbije/Kurir/Zorana Jevtić/Privatna arhiva

Na audio zapisu, kako su prenijeli mediji, čuje se kako Belivuk sa saradnicima planira Vukićevićevu otmicu i brutalnu likvidaciju. Plan na koji način će Vukićevića navodno dovesti do vikendice smrti u Ritopeku je objašnjen u detalje na audio snimku.

Jedan od zanimljivijih detalja do kojih je došla istraga su i šifrovana imena koja su pripadnici Belivukove bande koristili za internu komunikaciju.

Tako je Veljku Belivuku bio nadenut nadimak "Vepar", što se jasno čuje u dogovoru kriminalaca koji su namamili Lazara Vukićevića u zloglasnu vikendicu u Ritopeku, kada kažu "Pokaži mu sliku gdje je Vepar vezan i reci mu da dođe".

Mile Crnogorac iz Kraljeva, jedan od vođa "škaljarskog klana", nosio je šifrovano ime "Kapetan".

Što se tiče inspektora SBPOK Božidara Stolića, koji je osumnjičen za veze s "kavačkim klanom" i prenos operativnih informacija, a koji je uhapšen i zadržan u pritvoru do 30 dana, dobio je nadimak "Regan".

Sam Lazar Vukićević, navijač Crvene zvezde, nestao je prošle godine sredinom oktobra. Posljednji put je lociran na Banovom brdu, a od kada mu se gubi svaki trag. U kući u Ritopeku pronađeni tragovi njegove krvi, a on je imao nadimak "Soprano".

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je da će sledećeg petka biti podignuta optužnica protiv pripadnika klana Belivuka i Miljkovića, koji se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom, oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.