Region

OSUĐEN MILOŠ SREBRIĆ FLEKICA: Ubio studentkinju na benzijskoj pumpi zbog 10.000 dinara, evo koliko će robijati

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Miloš Srebrić zvani Flekica, osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20).

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Njemu je presuda trebalo da bude izrečena danas u 10. 30 časova, ali je sudsko veće odlučilo da dopuni dokazni postupak, s obzirom na to da su iz izveštaja o kaznenoj evidenciji videli da je osuđivan za još dva krivična dela, prenose mediji.

Presuda nakon više od 4 godine od ubistva

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine i od početka negira da je počinio delo. Od se tereti za teško ubistvo. Uhapšen je nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao radnici u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Kristina Kaplanović je iz Vilova, kod Nove Varoši došla za Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plati školovanje za koje se pripremala.

Te kobne večeri  25. maja 2017. godine radila je sa još dvojicom kolega. U jednom trenutku Srebrić je izašao iz žbuna koji se nalazio iza pumpe i uperio pištolj na svo troje, koji su u tom trenutku bili na pauzi i stajali ispred. Počeo je da im preti i zahteva da mu daju novac. Poslušali su ga, ali je on i dalje nastavio da maše pištoljem koji je iznenada opalio i pogodio devojku u glavu.  Srebrić je posle toga odmah pobegao, a zanimljivo je da se u tom trenutku u kasi nalazilo samo 10.000 dinara.

Kristina je u teško stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon borbe lekara, koja je trajala četiri dana. preminula.

(MONDO)