Region

VUČIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE BELIVUKA: AKO SAM SE VIĐAO S NJIM SPREMAN SAM NA DOŽIVOTNI ZATVOR, TOLIKO O ISTINI!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otišao je u Kragujevac gdje je posjetio fabriku, a tom prilikom se obratio i povodom navoda u vezi sa Veljkom Belivukom.

Izvor: Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se povodom saslušanja i dokaza protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

"Ja sam razmišljao dugo da li uopšte da odgovoram. Narednih dana će biti zanimljivo, jer ću se obratiti naciji, potrebno mi je možda 48 sati, a možda imanje da objasnim ljudima šta se događa. Logično je kada vidite da stiže optužnica i da se dokazi gomilaju i kada kriminalci to vide,  i to ne kriminalci, već najgore ubice i koljači. Da onda moraju da reaguju na takav način i da pokušaju politički sebe da izvlače iz svega i da dobiju političku podršku, kao što su i dobili", istakao je predsjednik i dodao:

"Ja očekujem da Belivuk sada očekuje da bude i kandidat za predsjednika, a ovaj drugi, Marko Mesar da bude kandidat za premijera, jer su umnogome zadužili svoje prijatelje na političkoj sceni. Ja sam ponosan na činjenicu da su mene optužili za sve, pustite vi sve drugo."

Vučić je javno rekao da se nikada nije video, niti razgovarao sa Veljkom Belivukom.

"Ja preuzimam na sebe sve to što su rekli. Kažu, viđali su se sa Vučićem, svakom pametnom je jasno da su se viđali sa mnom, mene nikada ne bi pomenuli. Nisu pomenuli one sa kojima su se stvarno viđali. Ali, zarad istine, nikada u životu nisam vidio tog čovjeka niti bilo koga od njih, nikada nisam razgovarao sa njim", rekao je on i dodao da će sam otići u zatvor ako jeste:

"Ukoliko sam se vidio sa njima, bilo gdje, bilo kada, na bilo kojoj lokaciji, razgovarao sa njima bilo gdje i bilo kada, nisam sprema da se odmah sklonim s ovog mjesta, već da doživotno vrijeme provedem iza rešetaka. Toliko o istini."

"Rekao sam, kada smo hapsili Miškovića, da neću da plaćam reket nikome. Znao sam šta će sve da uslijedi i koliko godina će da uslijedi kampanja protiv mene. Prvi put kada sam izgovorio da ne razumijem kako je moguće da se promijeni DNK nalaz u slučaju ubistva na šinama, od tog trenutka kreće i moje prisluškivanja kroz državne organe i kampanja kako sam spasavao jednu, drugu, treću, petu, desetu ženu od sudova jer su mi bile ljubavnice... do toga da sam imao odnose sa muškarcima, i sve su to oni radili i puštali. Ali, sada pričamo o ozbiljnim djelima, o ubistvima. Tražili su sve vrijeme od mene suštinski da plaćam reket. Neću da plaćam reket, nastavite da lažete. Pokazaću narodu da ćemo da pobijedimo sve ubice i koljače. Neću da se povlačim pred njima".

Dodao je i da je spreman da ide na poligraf.

"Spreman sam da idem na poligraf da dokažem svoje tvrdnje. Tek ćete da vidite sa kime su se sastajali prije ubistva Kožara i Hodžića. Jedan sam od rijetkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge", rekao je Vučić i istakao da neće da dozvoli da se u Srbiji nekome siječe skalp da bi mogao nesmetano da bude samljeven u mašini za mljevenje meša.

Vučić je rekao da je klan Velje Nevolje planirao ubistva dvojice visokih državnih zvaničnika i da stoje iza 40 ubistava širom Evrope - između ostalog i ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće.

Portal KRIK objavio je danas da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, koja se, između ostalog, tereti za ubistva i trgovinu drogom, na saslušanju u tužilaštvu prije dvije nedjelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz SNS.