Region

VELJIN KOLJAČ NAPRAVIO JEDNU KOBNU GREŠKU! Snimali jeziva mučenja i kasapljenja, evo kako su OTKRIVENI 

Autor Gordana Bojanić Izvor Informer

Srđan Lalić (35), jedan od saradnika Veljka Belivuka sa jezive fotografije nabavio je kriptovane telefone za šifrovanu komunikaciju za cio klan.

Izvor: TV Pinki/Printscreen

Lalić je bio nezvanični distributer kanadske kompanije u Srbiji i okolnim zemljama. Ova kompanija je osmislila kontroverznu aplikaciju za slanje šifrovanih poruka i snimaka, a Lalić je zainteresovanim klijentima u ovom dijelu Balkana instalirao tu aplikaciju i naplaćivao održavanje.

"Lalić je veoma inteligentan, snalažljiv, ali očigledno i težak sociopata. Nije poznato kako je ušao u posao sa aplikacijom Skaj, ali sasvim je moguće da se Lalić i povezao sa klanom Velje Nevolje tako što je najvažnijim članovima bande obezbijedio kriptovane telefone", otkriva izvor i dodaje: "Lalić nikad nije bio navijač Partizana, bar ne strastveni i nije išao na utakmice. Sa Belivukom se povezao iz čistog 'poslovnog' interesa, ali tada je pokazao i kakva se zvijer krije u njemu, jer je uživao dok je mučio i kasapio žrtve klana".

Lalić je bio ubijeđen da niko nikad neće otključati te telefone i zato su se krvnici iz klana slobodno slikali i snimali dok kolju i ubijaju. Međutim, policija je preko kolega iz inostranstva uspjela da otključa ove telefone.

Iz ukupno 44 telefona, koja su zaplijenjena od Veljinih vojnika 4. februara, kada su uhapšeni, skinuti su mnogobrojni snimci mučenja i ubijanja. 

"Oni su bili potpuno ubijeđeni da niko nikad neće uspjeti da otključa njihove telefone i zato su se slobodno slikali i snimali. Tu bahatost će sad skupo platiti, pošto su srpske bezbjednosne službe ipak uspjele da dešifruju telefone. Došli su do snimaka jezivih zločina i monstrumi iz klana će sigurno ostatak života provesti iza rešetaka", kazao je izvor.

Upozoravamo na uznemirujući sadržaj!

Inače, prema navodima tužilaštva, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković, zatim Srđan Lalić i još dvadesetak članova bande terete se za najmanje pet ubistava.

Klan se između ostalog tereti za likvidacije Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Oni su ubijeni zato što su pripadali suparničkoj ekipi Partizanovih navijača i jer su, navodno, pratili Belivuka i Marka Miljkovića u namjeri da ih ubiju.

Kako se precizira u nalogu za sprovođenje istrage, Belivukov vojnik Nemanja Đurić je 14. oktobra prošle godine na prevaru namamio Vukićevića na “poslovni” sastanak, a zatim ga je odveo "kuću smrti" u Ritopeku.

"Po istom scenariju osumnjičeni su prevarili i Aleksandra Gligorijevića, kojeg su pozvali 16. juna prošle godine u Beton halu na sastanak. On je, kao i Vukićević, potom odvezen do kuće u Ritopeku, u kojoj ga je čekala ekipa za egzekuciju. Nakon obje likvidacije, osumnjičeni su pokušali da unište tragove zločina tako što su prostoriju brisali hemijskim sredstvima", piše, između ostalog, u dokumentu tužilaštva.

Osim Vukićevića i Gligorijevića, dokazano je da su u “kući strave” u Ritopeku ubijeni i iskasapljeni i Milan Ljepoja, Zoran Radivojević i Goran Veličković Goksi.

Rok za podizanje optužnice je 4. avgust.