Region

VELJIN KASAPIN TVRDIO DA NIKOG NIJE UBIO: A kad su mu pokazali OVU SLIKU, njegova reakcija SLEDILA TUŽIOCE

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir Izvor Blic

Srđan Lalić (35), koji iskeženo pozira sa Veljkom Belivukom na strašnoj fotografiji, na kojoj drže izmasakriranu žrtvu, umiješan je u nekoliko ubistava klana, ali pominje se i za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića!

Izvor: Kurir/MUP Srbije

Prije samo nekoliko dana, Lalić je u tužilaštvu negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvima, međutim tada mu je predočena upravo fotografija koju je u nedjelju veče objelodanio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

- Kada je suočen sa užasnom fotografijom šokirao je sve prisutne tako što je iznenada počeo da povraća - prenosi nezvanično Blic.

Sve se dogodilo prije nekoliko dana, na ponovnom saslušanju Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i članova njegovog kriminalnog grupe zbog dokaza u vezi sa još dva ubistva. Laliću je pokazana fotografija kao dokaz o direktnoj umiješanosti i saučesništvu u zvjerskim ubistvima i tada mu je pozlilo.

S druge strane, bio je "pion" od povjerenja, pa ne čudi što su ga Velja Nevolja i Marko Miljković, zvani Mesar, koristili i da namami žrtve u kuću strave u Ritopeku, ali i da direktno učestvuje u zvjerstvima, kao što slika pokazuje.

Srđan Lalić se pominje kao učesnik u ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Fotografija na kojoj je Lalić sa širokim zadovoljnim osmjehom, dok sa Belivukom pozira nad tijelom koje krvari, napravljena je u kući strave u Ritopeku. Među novim fotografijama koje posjeduje Tužilaštvo su slike odsječenih glava i stopala, noževi zabodeni u leđa i krv na sve strane...

Na ovjekovečenom trenutku zločina i Velja Nevolja se kezi, a Lalić ima doslovce osmjeh od uha do uha. Slika je posebno jeziva ne samo zbog nasmijanih šefova zloglasne mafijaške grupe i njegovog vojnika nad iskasapljenom žrtvom, već i zbog činjenice da je žrtva krvava, izbodena i praktično "klana", ali još živa. Prema tvrdnji MUP, žrtva je kasnije ubijena.

Većinu žrtava zvjerska grupa Belivuka i Miljkovića je namamila u kuću u Ritopeku. Obično bi metu zvao neko njoj poznat i zakazivao tajni sastanak na koji nisu smjeli da se nose mobilni telefoni.

Prije nego što je jedna od žrtvi, Lazar Vukićević, 14. oktobra 2020. namamljen u kuću u Ritopeku, tamo je već došao okrivljeni Srđan Lalić, ali i Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić i Dejan Tešić, da se spreme za likvidaciju. Posle ubistva Vukićevića, kako vjeruje Tužilaštvo, Lalić i ekipa trebalo je da unište tragove zločina i prostoriju su oprali hemijskim sredstvima. Isti scenario je pratio je ubistvo Gligorijevića. Prije nego što je dovezen u Ritopek u kući su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Prema istim navodima, osumnjičeni su izvršenje krivičnog djela pokušali da prikriju tako što su odjeću Gligorijevića isjekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu.